Boğazlıyan'da ilk defa kapalı prostat ameliyatı yapıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan Devlet Hastanesi'nde ilk kez kapalı prostat ameliyatı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ameliyatı gerçekleştiren Boğazlıyan Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ünal Öztekin, hastanede ilk kez kapalı prostat ameliyatı yapıldığını, çok başarılı geçtiğini ve hastanın kısa sürede sağlığına kavuşacağını söyledi. Dr. Öztekin, Durmuş K. isimli hastanın idrar yapamama zorluğu ve yanma şikayeti ile polikliniğe müracaat ettiğini belirterek, "Hastaya gerekli olan kontrollerinin yapılmasının ardından kapalı prostat ameliyatını önerdi. Hastanın ameliyatı başarılı geçti. En yakın zamanda günlük aktivitelerine dönebilecek." dedi.

Hastanın sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Dr. Öztekin, "Prostat özellikle 50 yaşından büyük erkeklerde idrar yaparken zorlanma şikayetleri olabiliyor. Böyle durumlarda mutlaka üroloji uzmanına başvurulması gerekir." diye ekledi.

Boğazlıyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Cansever ise daha önce hastanede birçok başarılı ameliyatlar yapıldığını hatırlattı. Başhekim Cansever, "Bu kapsamda Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılabilen bu tür ameliyatların ilçe hastanemizde uzman doktorlar tarafından yapılması hem bizim için hem de ilçe halkı için gurur vericidir." diye konuştu.

Prostat ameliyatı olan Durmuş K. isimli hasta da son derece memnun olduğunu ifade ederek, "Bu tür ameliyatların Boğazlıyan'da yapılması çok önemli. En azından başka illere gitmiyoruz. Kendi ilçemizde, kendi evimizde, ağrısız sancısız ameliyatımız yapıldı. Çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber