Eterli soyguncular yakalandı

İzmir'de, bir kuyumcuyu eterle bayıltıp soygun yapmak isteyen E.B. (26) ile arkadaşı H.A. (23), polisin titiz çalışması sonucu yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin eter şişesinden yola çıkarak ulaştığı zanlıların ifadelerinde, "soygun girişimini borç nedeniyle gerçekleştirdiklerini" söyledikleri belirtildi.

Olay, geçen Cuma günü Konak ilçesi İnönü Caddesinde meydana geldi. Kuyumcu dükkanı bulunan Turgay A., polisi arayarak müşteri kılığında gelen iki kişiden birisinin kendisini eterli pamuk ile bayıltmak istediğini anlattı. Turgay A., engel olmak istediğini ve bu sırada eter şişesinin yere düşerek kırıldığını ve iki soyguncunun panik yaparak kaçtığını söyledi.

İnceleme başlatan polis, işyerinde yaptığı araştırmada güvenlik kamerası kayıtlarından olay anını izleyerek harekete geçti. Gasp Büro Amirliği ekipleri, olay yerinde kırılan eter şişesinden yola çıkarak Türkiye'de satışını gerçekleştiren Ankara'daki firmaya ulaştı. Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede, eter şişesinin Ege Bölgesi bayisi tarafından Bornova ilçesindeki bir eczaneye satıldığı belirlendi. Eczane sahibi ile görüşen polis, daha önce garsonluk yaparken gördüğü ve bu şekilde tanıştığı iki kişinin 'hasta köpeğimiz var onu bayıltmak için alıyoruz' şeklinde ifade kullanarak eter satın aldıklarını söyledi. Zanlıların eşkalini belirleyen polis ekipleri, E.B. ile birlikte çalıştığı H.A.'yı yakaladı. H.A.'nın uyuşturucudan sabıkalı olduğu ve iki zanlının ifadelerinde soygun girişimini borç nedeniyle gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber