Vali Şahin, tartışmaya neden olan projeleri savundu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin son günlerde tartışma konusu olan "Senin de köyünde bir metre yolun olsun" kampanyası ve "Köylerde, Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla su alan kişiler mutlaka su saati kullanacak" genelgesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Köy muhtarlarının tepkisi ile karşılaşan Vali Şahin, "Herkes açıklamasında serbesttir, yani ben muhtara ?neden böyle açıklama yapıyorsun?' diye soru sormam, onun görüşü öyledir. Benim görüşüm de böyledir. Ama ben görüşüm de devam edeceğimi buradan ifade ediyorum ki benim ?senin bir metre yolun olsun' maksadım köyün dışından köye gelen kişilerinde hiç olmazsa bir katkıları olsun o yöne. Senede 4 ay gelen kişilerinde o köyle ilgili katkılarını alıp da o köye sahip çıkmamaları bir anlamda sağlamaktır. Hele köylerde evlere şebeke suyuna saat bağlanma hususu, artık bedelsiz devlet bir şey üretmez, devletin yaptığı mutlaka az da olsa bir bedel ödemesi lazım o bedelde, birliğin, yönetimin dönmesi, aksaklıkların düzeltilmesi ve bakımların yapılması için mutlaka bir bedele ihtiyaç var. Biz o parayı tutup da il özel idaremize, valiliğimize alacak değiliz. Birliğin bütçesinde kullanılacak olan bir meblağ olacak ve çok cüzzi bir fiyatla mutlaka her evin bir su saati olacak, şehirdekinin nasıl saati varsa köydekinin de öylece saati olacak ve kullandığı suyun bedelini ödeyecek? dedi.

?Su ile ilgili genelge gönderdik ama yol ile ilgili emri göndermedik? diyen Vali Dursun Ali Şahin ?Çünkü yol ile ilgili emirde her köyün hesap numarası olacak. Bankada o hesap numarasına yatacak, o hesap numaraları bugün, yarın kaymakamlıklardan gelmesi lazım ve hemen o genelgeyi de Kaymakamlıklara göndereceğiz. Esas önemli olan bu genelgeyi Giresun dışında 400'ün üzerinde dernek var o derneğin üyelerine göndermek istiyoruz. Bu biraz çalışma isteyen, onların katkılarını sağlamasını isteyen bir olay. Köy muhtarı tam anlamıyla bilmediğinden söylemiştir, aslında tam öğrendiğinde ben yanlış yapmışım mutlaka diyecektir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber