Türkçe Olimpiyatları coşkusu bu yıl 10. kez yaşanacak

Türkiye'nin çeşitli illerinde 30 Mayıs- 14 Haziran tarihleri arasında 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağı da Sivas'ta yapılacak. 65 öğrenci, 4 Eylül Stadı'nda hünerlerini sergileyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta geçen yıl ilki yapılan ve büyük ilgi gören organizasyon bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek. Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD) öncülüğünde oluşturulan Olimpiyat Komitesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Olimpiyat Komitesi, düzenlenecek programa davet amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor. İlk ziyaretlerini Cem Vakfı'na yapan komite üyeleri, ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret etti. İl Başkanı Ulaş Karasu ile görüşen üyeler kendisini 30 Mayıs'ta düzenlenecek programa davet etti.

?TÜRKÇE'NİN YAYGINLAŞTIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ?

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise Türkçenin dünya dilleri arasında öne4mli bir yeri olduğuna işaret ederek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Sivas adına güzel bir organizasyon olacağını belirten Karasu, ?Sivas'ta farklı etkinliklerin olması gerekiyor, biz de CHP olarak gerekli katkıyı sunmaya hazırız.?dedi.

Karasu, "Dünyada Türkçenin yaygınlaştırılması çok önemli, Ülkenin öneminin artması, iş adamlarının farklı ülkelerde iş yapması, Türkçenin de İngilizce gibi bir ihtiyaç olmasına yol açacaktır. Bunun en iyi örneği Antalya'da Muğla'da insanlar Rusça konuşuyor. Rus turistleri geliyor sürekli ve o bölgede Rusçaya bir talep var, Bizimde farklı etkinliklerimiz oldukça, Olimpiyatlar gibi, bunlar yaygınlaştığı zaman Türkçeye de bir ilgi olacaktır.? şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ ZİYARETİ

Olimpiyat Komitesi daha sonra Büyük Birlik Partisi(BBP)'ni ziyaret ederek İl Başkanı Aytekin Kulmaç'ı programa davet etti.

ASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çapraz, ziyarette yaptığı konuşmada, olimpiyatların başlayacağı tarihten 2 gün önce 135 ülkeden 65 öğrencinin Sivas'a geleceğini ve bu öğrencilerin Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda konserler vereceğini söyledi. Çapraz, bu bağlamda siyasi parti örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettiklerini dile getirdi.

?EMEK VERENLERİN ALINLARINDAN ÖPMEK GEREKİR?

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Aytekin Kulmaç ise ?Türk bayrağını dalgalandıracak bir bölgeyi oluşturabiliyorsanız bunlar güzel şeylerdir. Eğer bugün dünyada 150 ülkeye Türkçeyi konuşturabiliyorsanız, o sürece getirebilmişseniz, bu noktada emek verenlerin alınlarından öpmek gerekir.? ifadelerini kullandı.

Kulmaç, ?Benim de şahsen izlediğim zaman göğsümü kabartan bir hadisedir. Gerek kişi gerekse Büyük Birlik Partisi olarak mantalitemiz olarak böyledir. Buna katkı ve emek veren her arkadaşımızı da kutlamak gerekir. Bizim de bu inanç ve duyguya hangi katkıyı sağlamamız gerekiyorsa boynumuzun borcudur.? şeklinde konuştu.

?OLİMPİYATLARIN ÖNEMİNİN ÇOK FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM?

?Bunu farklı manada yorumlayan insanlarda çıkabilir. Ancak ben bunun farklı manalara çekilmesini de istemiyorum.?ifadesini kullanan Kulmaç, şunları kaydetti:"Bu bir misyon hareketidir. Bu harekete de katkı sağlamak lazım. Türk Devletini bulunmuş olduğu Muhasır Medeniyetler seviyesine çıkarabilme adına, dışarıda güçlü bir yapıya getirebilme adına, dışarıda çok güzel dostluk ve ilişkileri kurmak adına bu Olimpiyatların öneminin çok fazla olduğunu düşünüyorum. 10. su düzenlenen bu olimpiyatların her yıl daha heyecanla aynı hassasiyetle devamını dilerim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber