Memur-Sen: Taleplerimize olumlu bakılıyor, masadan umutluyuz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2012 yılı için yüzde 3+3 zam öneren Kamu İşveren Heyeti'ne yönelik yaptıkları eylemin amacına ulaştığını belirterek, "Taleplerimize olumlu bakılıyor, masadan umutluyuz" dedi.

Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen Kadınlar Komisyonu Türkiye Buluşması ve Anneler Günü etkinliğine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşme sürecine aylar öncesinden hazırlık yaparak başladıklarını ifade eden Gündoğdu, "Taleplerimizi ve eylem planlarımızı aylar öncesinden hazırladık. Yaptığımız toplantılarda hükümetin her türlü teklif ve önerisine karşı nasıl bir yol izleyeceğimizi planladık. Günübirlik politikalar yerine kalıcı, amacına ulaşan eylem planları yaptık. Hükümetin 14 Mayıs'ta getirdiği yüzde 3+3 ve 2+3'lük zam teklifi sonrası yaptığımız açıklamada, 'dağ fare bile doğurmadı' dedik. Hükümetin bu önerisine yönelik hazırladığımız ilk eylem planımızı gerçekleştirdik. Dün toplu sözleşmelerin 7. görüşmesi yapıldı. Toplantı sonunda taleplerimizin birçoğuna olumlu bakıldığı bizlerle paylaşıldı. Yine hizmet kollarımızda önemli kazanımlar elde ettik" şeklinde konuştu.

?TALEPLERİMİZE OLUMLU BAKILMASI BİZİ UMUTLANDIRDI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in olumlu baktıklarını açıkladığı konuların "4-C'lilerin çalışma süresinin 11 ay 28 gün olması, maaş zamlarındaki gecikme zammına yönelik talep, öğretim yılına hazırlık ödeneği, 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilmesi, sözleşmeli personele yemek yardımı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, kadro alamayan sözleşmelilerin kadroya alınması, eş yardımının artırılması, maaş zamlarına enflasyon farkının ödenmesi, emekli olacak kamu çalışanlarına ödenecek tazminatın artırılması" olduğunu dile getiren Gündoğdu, yapılacak artış ve yüzdelik zamla ek ödeme konularının 21 Mayıs Pazartesi günü yapılacak toplantıda ele alınacağını kaydetti. Programın başlangıcında okunan 'Sol Yanım Acıyor Anne' şiirine de atıfta bulunan Gündoğdu, derdi olanın, acısı olanın sesinin de farklı çıktığını, Memur-Sen olarak yüklendikleri misyon, temsil ettikleri değerler açısından sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade etti. Kamu çalışanlarının haklarını savunmanın yanında değerler sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, ?Ortak akıl mitingleriyle darbelere ve darbecilere dur dediğimiz gibi, kamu çalışanlarının hakkını korumak ve artırmak için ülke genelinde kitlesel eylemlere de imza attık" ifadelerini kullandı.

Kadınların işlerinden zaman ayırarak sendikal hayata da katılmaları ve katkı sunmaları çağrısında bulunan Gündoğdu, pozitif ayrımcılıktan yana olduklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ise, genel yetkili sendika olma yolunda ilerlediklerini belirterek, bu çalışmada emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Yazgan, her yıl istikrarlı bir şekilde üye sayılarının arttığını, yetkili olmadıkları halde kendilerine gösterilen bu ilginin yaptıkları işin doğruluğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Genel yetkili sendika oldukları takdirde sorunların çözümünde daha etkin rol oynayacaklarını söyleyen Yazgan, gelecek yıl yapılacak toplu sözleşmelerde sorunları masaya taşıyan ve istediğini alan sendika olacaklarını dile getirdi.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı ve Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu ise konuşmasında, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın hayatın her alanında hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun gerçekleşmesi için kadın çalışanların da üzerlerine düşeni yapması çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber