Memurlar, Beyazıt Meydanı'nda eylem için toplanmaya başladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grev kararına uyan memurlar, Beyazıt Meydanı'nda eylem yapmak için İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanmaya başladı.

Memurlarla hükümet arasındaki toplu iş görüşmesinden sonuç çıkmayınca memurlar, bir günlük grev kararı aldı. Memurların İstanbul'daki eylem alanı ise Beyazıt Meydanı olacak. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde ve Sirkeci'de toplanacak olan memurlar, Beyazıt Meydan'a kadar yürüyecek. Memur sendikaları temsilcileri, burada zam görüşmelerine ilişkin açıklama yapacak.

Bir günlük iş bırakanma kararının ardından hastanelerin sadece acil Servis bölümleri hizmet veriyor. Grevden haberi olmayan bazı vatandaşlar ise, hastaneden muayene olamadan dönmek zorunda kaldı.

Memurlar grev için Kadıköy'de buluştu

İstanbul'un Anadolu yakasında grev kararına uyarak bir günlük iş bırakan memurlar, Kadıköy İskele Meydanı'nda buluştu.Döviz, bayrak, flama ve pankartlarıyla meydana gelen memurlar, vapurla karşıya geçerek Şirkeci Garı önünde toplanmaya başlayacak. Memurlar daha sonra geniş katılımlı eylemlerin yapılacağı Beyazıt Meydanı'na yürüyecek.

Eyleme katılan memurlar, hükümetin zam önerisini eleştirerek, "İnsanca yaşacak maaş istiyoruz. Mesela yüzde 30 zam yapılabilir. Hükümet geri adım atmazsa grevlerin sürmesi gerekir. Ayrıca toplu sözleşme istiyoruz." şeklinde duygularını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber