Hollanda Başbakan Yardımcısı Verhagen, Kadir Topbaş'ı ziyaret etti

Hollanda Başbakan Yardımcısı Maxime Verhagen ile Hollanda Ekonomi Heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti. Verhagen, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylığından dolayı Topbaş'ı tebrik etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şeref Defteri'ni imzalayan Verhagen, Başkan Kadir Topbaş ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Görüşme sonunda Başkan Topbaş, Hollandalı misafirine İznik çinisinden imal edilmiş, el yapımı lale motifli kol düğmesi hediye etti. Ziyaretin ardından Topbaş ve Hollandalı konuğu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Topbaş, "Türkiye-Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılına girmesi de çok anlamlı. İki ülke arasında birçok ortak proje var ve işadamlarımız karşılıklı çalışmalar yapıyor." dedi.

Başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) Hollanda ile yakın temasta bulunduğunu belirten Topbaş, ?Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Roterdam Belediyesi kardeş şehir. Ortak çalışmalar yürütüyoruz. İnanıyorum ki Sayın Maxime Verhagen'in beraberinde getirdiği iş adamları İstanbul'da yeni fırsatlar bulacaklar ve Türk iş adamlarıyla iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmede beraber adımlar atacaklar.? diye konuştu.

Hollanda Başbakan Yardımcısı Verhagen, Türkiye ziyaretini 60 şirketle birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Verhagen, konuşmasında İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylığından dolayı Topbaş'ı tebrik etti.

İstanbul'un güzel bir şehir olduğunu vurgulayan Verhagen şöyle konuştu: ?Bildiğiniz gibi Avrupa'dan ilk elçi geldi ve Hollanda ve Türkiye arasındaki ilk diplomatik ilişkiler başlamış oldu. Bu iyi niyetimizin göstergesi. Ve bildiğimiz üzere bizim birçok tasarımcılar, mimarlardan oluşan ve yaratıcı, sektörlerden gelen şirketler var. Onlarla birlikte, ortaklığımızı güçlendirmeye ve aynı zamanda yaşam kalitemizi artırmaya çalışıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber