Rektörü Prof. Dr. Çelik: Değişim mutlaka bilimsel olarak tartışılmalı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, eğitim ya da herhangi bir alanda sağlanabilecek değişimin mutlaka bilimsel bir ortamda ele alınarak tartışılması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 7. Ulusal Eğitim Yönetimi Kongresi gerçekleştirildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Yöneticileri ile Eğitim Denetçileri Derneği (EYEDDER)'nin, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği 7. Ulusal Eğitim Yönetimi Kongresi'nde, eğitim sisteminin örgüt ve yönetim sorunlarının ele alındığı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim ya da herhangi bir alanda sağlanabilecek değişimin mutlaka bilimsel bir ortamda ele alınarak tartışılması gerektiğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi'nin çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, panel gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi başka üniversiteleri kendisine model alan değil başka üniversitelere model olan ve sağladığı başarılarla adından söz ettiren, uluslararasılaşan bir üniversite olduğunu vurguladı.

Çelik, şunları söyledi: "Eğitim ya da her hangi bir alanda sağlanabilecek değişimin mutlaka bilimsel bir ortamda ele alınarak tartışılmalıdır. Tartışmaya ve eleştiriye açık olmayan, 'yaptım oldu' anlayışının egemen olduğu bir gidişat doğru değildir. Böylesi bir anlayış kültürümüze, savunduğumuz değerlerimize, inancımıza ve dünyada

gelişen bilim anlayışına da terstir. Bu noktada öncelikle birbirimizi dinleyerek ve ortak akılla bir şeyler yaparak ülkemiz için çok daha yararlı işler yapabileceğimizi düşünmekteyim."

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez de kongrenin Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı merkez örgütünün yeniden yapılandırıldığı, eğitim sisteminin yeniden kademelendirildiği, zorunlu eğitim yaşının ve süresinin değiştiği, eğitim fakülteleri ve öğretmen yetiştirme ile ilgili radikal kararların alındığı bir süreçte gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

EYEDDER Başkanı Prof. Dr. Servet Özdemir ise eğitim sisteminin büyük bir değişim geçirdiğini hatırlattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber