Belçikalı öğrenciler Anadolu medeniyetlerini yerinde öğreniyor

Türkiye'de Antalya'da kültür ve arkeoloji turuna çıkan Belçikalı öğrenciler, Anadolu medeniyetleri ve kültürünü yakından tanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belçika VRY Teknik Lisesi öğrencileri, 2 haftalık kültür programı kapsamında Antalya'da 6 köy ile Selge, Seleukeia, Aspendos, Alanya Kalesi, Manavgat Şelalesi, Manavgat Külliye Camii, Antik Tiyatro, Olimpos, Myra, Termessos, Sagalassos, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı, Letoon, Xanthos, Tlos , Telmessos ve Perge Antik Kent'i ziyaret ederek dönem eserleri hakkında bilgi alıyor.

Belçika VRY Teknik Lise Müdürü Bart Laleman, her yıl 30 öğrencileri ile birlikte Türkiye'de kültür ve arkeoloji turuna çıktıklarını söyledi. Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı ile öğrenciler arası kültür programı anlaşmalarının bulunduğunu belirten Laleman, tarihi ören yerinde en son ziyaretlerini Belçikalı arkeologların kazı çalışması yaptığı Burdur'un Ağlasun ilçesi Sagalassos Antik Kent'e yaptıklarını kaydetti.

Kültür projesi kapsamında Alanya'da bir kardeş okullarının bulunduğunu belirten Laleman, Belçikalıları gençler arasında Antalya'nın ayrı bir yerinin olduğunu kaydetti. İngilizce öğretmeni Valerie Vanacka, Belçikalı öğrencilerin Türk kültür ve aile yapısını öğrenmeye çok meraklı olduklarını söyledi.

Kangal Turizm seyahat acentesinin sahibi Mehmet Elbudak, her yıl 2 bin Belçikalı öğrenciyi Antalya bölgesinde kültür, tarih, arkeoloji ve köy turuna çıkardıklarını söyledi. Elbudak, bu yılki hedeflerinin 2 bin 500 öğrenci olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber