Dumlupınar Üniversitesi Rektörü fena kızdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2005 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, işadamlarının imzasıyla dün yerel gazetelerde yayınlanan ''DPÜ Sayın Rektörüne Açık Mektup'' başlıklı duyuruyu hayret ve üzüntüyle karşıladığını belirterek, ''Üniversitemizin kurulduğu 1992 yılından beri Kütahya il merkezinden bir tek işadamı, üniversitemize parasal bir destekte bulunmamıştır. Bunun ayıbı kimindir?'' dedi.

Prof. Dr. Önce, yaptığı yazılı açıklamada, işadamlarının basın yoluyla değil, kendisini ziyaret ederek asıl niyet ve düşüncelerini yüzüne söylemeleri gerektiğini ifade ederek, ''Şahsıma ve üniversiteme yapılan haksız suçlama ve iftiralar, işadamlarının mektuplarında belirttikleri (huzura ihtiyaç duyulan şu günlere) katkı sağlamayacaktır'' görüşünü ifade etti. İlanda, ''Kütahyalıları hedef alan basın açıklamaları yaptığının'' iddia edildiğini belirten Rektör Önce, şunları kaydetti:

''Bir tane göstersinler. Eğer şundan rahatsız oluyorlarsa onu bilemem; Son 2 yıldır bütün ilçelerimizde hayırsever işadamları, yaptıkları parasal desteklerle, kaymakamların, belediye başkanlarının yoğun ilgisi ve önderlikleriyle, meslek yüksekokullarımıza yeni binalar, kampüsler kazandırdılar, kazandırıyorlar.

Ben kendilerinden övgüyle bahsederken, zaman zaman şunu da söyledim: 'Üniversitemizin kurulduğu 1992 yılından beri Kütahya il merkezinden bir tek işadamı, üniversitemize parasal destekte bulunmamış, bir eğitim bloku yaptırmamıştır. Bunun ayıbı kimindir? Bu mudur Kütahyalıyı hedef alan açıklamam? Birçok platformda bu beklentimi ifade ettim.''

-''SPONSOR FİRMALAR, 32 BİN 250 YTL KAKTI SAĞLADI''-

Prof. Dr. Önce, DPÜ'nün bahar şenliğine, sponsor firmalardan 32 bin 250 YTL nakdi katkı sağlandığını, bunun 13 bin YTL'sinin bira, 5 bin YTL'sinin de sigara firmasından alındığını, Kütahyalı 3 firmanın da 4 bin YTL katkı sağladıklarını, önceki yıllarda katkı sağlamayı reddeden firmalara ise gidilmediğini bildirdi. İşadamlarının, ilanda, üniversitenin akademik başarıda Türkiye'de ilk 30 üniversite içinde yer almasını istediklerine de değinen Rektör Önce, şu görüşlere yer verdi:

''Hiç merak etmesinler, şu anda ilk 30'un içindeyiz. Göreve başladığım yaklaşık 3 yıl öncesinde üniversitemizde öğretim üyesi sayısı 90 iken, bugün 244'dür. Öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı, geçen öğretim yılında 3 olmuştur. Uluslararası endekslere giren yayın sayısı 2003 yılında 18 iken, 2004 yılında 49 olmuştur. Son 3 yılda fakülte ve yüksekokullarımızda 12 yeni bölüm açılmıştır. Meslek yüksekokullarımızda ise 27 yeni program açılmıştır. Bunlar önemli akademik başarılardır.''

Prof. Dr. Önce, ilanda yer alan ''Eskişehir'den işe gelip gittiği'' yönündeki eleştirileri yanıtlarken de ''Ben Kütahya'da ikamet ediyorum ama ailem, çocuklarımın eğitimi nedeniyle Eskişehir'de. Pazartesi sabahı geliyorum, cuma akşamı gidiyorum. Hafta sonu tatilimi Eskişehir'de geçirmemin, Kütahya'ya veya sanayicilere, işadamlarımıza ne zararı var?'' dedi. Kütahya Ticaret Sanayi Odası (KÜTSO) ile Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO), dün yerel gazetelere ilan vererek Rektör'ü eleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber