İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yükünü azaltıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop İŞKUR İl Müdürü Mikail Gökarslan, merkezde bulunan 8 mahallenin muhtarları ile görüştüklerini belirterek, "Mahallelerinde çalışabilir durumda olup İŞKUR'u bilmeyen vatandaşlarımız ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alan vatandaşlarımızın ayağına giderek onları kendi meslekleri ile alternatif iş teklifleri sunuyoruz." dedi.

Gökarslan, amaçlarının Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alan vatandaşların işe girmelerini sağlayarak vakfın yükünü azaltmak olduğunu söyledi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı' ndan yararlanan vatandaşların da sistem üzerinden tespiti yapılarak yine bu vatandaşlarımızın evlerine de gittiklerini söyleyen Mikail Gökarslan, İncedayı Mahallesi Muhtarı Yavuz Gül ile birlikte İncedayı mahallesi 3 nolu sokak numara 29' da oturan işsiz Ergün Yiğit' i evinde ziyaret etti. İŞKUR memurlarının Ergün Yiğit ve ailesinin son durumları ile ilgili bilgiler alındıktan sonra kendisine mesleği soruldu.

Mesleğinin aşçılık olduğunu fakat sertifikası olmadığı için çalışamadığını söyledi. İŞKUR Müdürü Mikail Gökarslan kendisine kurumunun bünyesindeki mesleki kurslara katılarak sertifika alabileciğini söyledi. Bunun yanında alternatif iş teklifleri de sunulan Ergün Yiğit, takdir edilen başka bir iştede çalışabileceğini söyledi. İncedayı Mahallesi Muhtarı Yavuz Gül ise İŞKUR' un bu çalışması karşısında çok şaşırdığını ve memnun olduğunu belirterek, "İŞKUR hazır balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmeyi amaç edinmiş. Devlet ihtiyacı olanı aç bırakmıyor yardım yapıyor ama, şimdi hangi işe yatkınsa yardım alan işsizin ayağına kadar gelerek iş bulmasına yardımcı oluyor. Ben ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Yetkilileri kutluyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber