Türkçe'nin çocukları, Eroğlu ve Karakullukçu'yu ziyaret etti

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 12 öğrenci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'yu ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 12 öğrenci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'yu ziyaret etti. Çocuklar, Bakan Eroğlu ve Karakullukçu ziyaretlerinde performanslarını sergiledi.

Gerek Eroğlu gerekse Karakullukçu, çocukların seslendirdiği şarkıları ve dile getirdiği şiirleri ilgi ile dinledi. Bakan Eroğlu, ABD'de de bulunan Türk okullarının ülkenin en başarılı okulları olduğunu söyledi. Türk okullarından yetişen bu çocukların ülkelerindeki kamu ve özel sektörde artık istihdam edilmeye başladığına dikkat çekerek, bu çocuklarla bağların muhakkak korunması gerektiğini vurguladı. Bakan Eroğlu, öğrencilerin Türkiye'nin ticaretine de olumlu katkı yapabileceğini sözlerine ekledi.

Çocuklarla bir süre muhabbet eden Eroğlu, 150 ülkede 350 bin Türkçe öğrenen insan olduğunu söyledi. Bunu her kurumun gerçekleştirmeyeceğini ifade eden Eroğlu, ?Mesela Çin Afrika'ya girmek istiyor. Ama bizim orada temsilciliklerimiz var, Türkçe konuşan insanlarımız var. ABD ve Batı, Afrika'yı sömürmüştür. Ancak, şimdi biz Afrika'ya elimizi uzatıyoruz. Geçen yıl 1,5 milyar dolar yardımda bulunduk. Tunus'a, Fas'la da ilgileniyoruz. İnsanlarımız artık oraya koşuyor. Bu bizim ne kadar yardımsever bir millet olduğumuzu gösteriyor. Bu önümdeki tablo, dünyanın hiçbir yerinde yok.? diye konuştu.

KARAKULLUKÇU: BU ÇOCUKLARI EĞİTENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ise eğitimin dünyanın her yerinde geçerli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ?Ben de, buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Sizler pırıl pırıl, dolu dolu çocuklarsınız. Mensup olduğunuz ülkenin dışında fiziki, siyasal ekonomik durumunu öğrenmeniz, bunlar hakkında kanaat edinmeniz çok mükemmel bir değerdir. Bu nedenle hepinizi kutluyorum. Günümüzde dünyayı tek bir ülke olarak düşünebiliriz. Ekonomik, hukuk ve iletişim açsından dünya birleşmektedir. Bu açıdan sizler, de dünya vatandaşlarısınız artık. Bu, fikrin geliştirilmesine katkı ve sizlerin bu şekilde eğitim almasında emeği geçenleri tebrik ederim.?

?Savaşın olmadığı, barışın var olduğu, insan haklarını korunduğu bir dünyayı hayal ediyorum.? diyen Karakullukçu, şöyle devam etti: ?İşte hocalarımız bunun için varlar. Hakikatten bunlarla gurur duyuyoruz. Bu, beni son derece gururlandırıyor. Kültür ve eğitimin kötüsü olmaz. Sizler olmasaydınız bu arkadaşların hiçbirini göremeyecektik. Bu çocuklar, ya başkalarının gördükleri gibi ya da yazdıkları gibi olacaklardı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber