Kılıçdaroğlu: Daha demokratik, özgürlükçü bir anayasaya destek vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa için elden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin Ordu il kongresine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaş, özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "YÖK'ün olmadığı bir anayasaya ihtiyaç var, Atatürk'ün vasiyetinin tekrar yerine getirilmesi için yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına Türkiye'nin ihtiyacı var. Parlamentoda iktidar değiliz ama verdiğimiz sözler var, masaya oturmayın deniliyor ama nerede söyleyeceğiz biz bunları, hiç kimse şunu unutmasın, CHP daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa için elinden gelen her türlü çabayı gösterecektir.

Özel yetkili mahkemelerin arkasına saklananlar kalkacak, darbe hukukunun arkasına saklananlar kalkacak. Biz kalkmayacağız, biz darbe hukukunun kalkmasını istiyoruz, özel yetkili mahkemelerin kalkmasını istiyoruz, biz yüzde 10 seçim barajının kalkmasını istiyoruz, yargının bağımsız ve özgür olmasını istiyoruz, tarafsız olmasını istiyoruz.?

Suriye ile yaşanan sıkıntılara da değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakan, Osmanlı tarihinde hiçbir padişah, batının ağzıyla Ortadoğu'ya seslenmemiştir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber