Adana'da sıcaklık 39 derece

Adana'da hava sıcaklığı güneşte 39 derece olarak ölçülülerken, serinlemek isteyen çocuklar DSİ'ye ait sulama kanalına, vatandaşlar ise parklara akın etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi kavurucu sıcaklar etkisi altına girerken en sıcak illerden biri olan Adana'da sıcaklık nem ile birleşince vatandaşları bunalttı. Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kentteki hava sıcaklığını gölgede 34 derece olarak bildirildi ancak güneşte sıcaklık öğle saatinde 39 derece olarak ölçüldü. Sıcak hava yüzde 46 ile 95'lere varan nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 42 dereceye kadar yükseldi.

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar ise haftasonu olduğu için ya Adana'yı terk etti ya da parklara akın etti. Vatandaşlar parklara gelip ağaç gölgesinde serinlerken çocukları ise süs havuzunda su ile oynayıp serinledi. Parka gelen vatandaşlar Adana'nın bunaltıcı sıcağının başladığını, evlerde durulmadığını parkların biraz daha serin olduğunu söyledi.

ÇOCUKLAR DSİ'NİN SULAMA KANALINDA SERİNLEDİ

Sıcaktan bunalan ancak maddi durumları iyi olmadığı için havuza gidemeyen çocuklar ise serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalını seçti. Çocuklar boğulma tehlikesine rağmen kanala atlayıp yüzerek serinledi. Çocuklar hava çok sıcak olduğu için kanala girdiklerini belirterek, "Biz yüzme bildiğimiz için kanala giriyoruz. Ancak yüzme bilmeyen kesinlikle kanala girmesin. Yüzme bilmeden kanala serinlemek için girerse boğulurlar" diye konuştu.

Adana'da bahar boyunca serin giden havalar birden 10 derece yükselince bu durumdan kuşlar bile etkilendi. Atatürk Parkı'nda bulunan güvercinler sıcaktan bunaldıkları için sürekli süs havuzuna girip serinledi. Çok sayıda güvercinin sürekli süs havuzuna girmesi görenlerin de dikkatini çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber