İstanbul'da şiddetli yağış alarmı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, kent yaşamını etkiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi üst düzeyde alarma geçti. Gelibolu'da şiddetli yağış ve rüzgar ağaçları devirdi. Sakarya şehir merkezinde su baskınları yaşandı.

İlde zaman zaman gök gürültülü ve sağanak şeklinde süren yağış, özellikle Kartal, Pendik ve Ümraniye'de etkili olurken, trafikte yoğunluk yaşanmasına yol açıyor.
Meteoroloji yetkilileri, İstanbul'da yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

Sakarya'da Yağış, şehir merkezinde özellikle seviyesi düşük yerlerde etkili oldu. Şehir merkezinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Tahliye çalışmalarına başlayan belediye ekipleri kent merkezinde alarma geçti.

Şiddetli yağış, Sakarya Devlet Hastanesi'nde de sıkıntı doğurdu. Acil servisi su basınca burada yatan hastalar Toyotasa İlk Yardım Hastanesi'ne sevkedildi. Hastaların sedyelerle ambulanslara taşınması sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Hastaların bindirildiği sedyeler, suyun içinden yürütüldü. Hastanede ayrıca tomografi cihazlarının bulunduğu bölümün de su baskınına uğradığı öğrenildi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul ve çevresinin bu akşam şiddetli sağanak yağışın etkisi altına gireceği, yağışın yarın sabah saatlerinde ise şiddetini artırmasının beklendiği vurgulanarak, vatandaşların yağışlardan etkilenmemesi için Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, İtfaiye, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İETT, İDO, Katı Atık Yönetimi Müdürlüğü ve müteahhit firma çalışanlarının alarma geçirildiği kaydedildi.

AKOM'a bağlı ekiplerin mazgal temizleme, kanal açma çalışmalarını sürdürdüğü, köprü-geçit altları, çevre yolları, katılımlar gibi kritik noktalarda da motopomplarla önlem aldığı belirtilen açıklamada, vapur seferlerinin sıklaştırıldığı, İDO'nun da ek seferler koyacağı bildirildi.

İETT'nin de kötü hava koşulları süresince kentte 58 araçla 348 ek sefer yapacağı vurgulanırken, bugün balık tutmak amacıyla tekneyle denize açılan vatandaşların dikkatli olmaları, yağmur ve rüzgar nedeniyle olumsuzluklarla karşılaşmamaları için önlem almaları gerektiği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber