Yetiştirme yurdu çocuklarının sportif başarısı

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü, 2011-2012 yılı spor sezonunda hentbol, voleybol ve atletizmde elde ettiği derecelerle dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, çocukların yetişmesinde sporun öneminin farkında olduklarını belirtti. Göreve geldikleri ilk günden bu yana gençleri spora yönlendirmeye çalıştıklarını anlatan Bozkurt, şöyle devam etti: ?Yurtta kalan gençlerin sosyal ve sportif anlamda halkla iç içe olması amacıyla liglere katıldık. Şampiyonluktan ziyade yarışmacı bir takım oluşturup, lige renk katmak istedik. Gençlerin kaynaşması, birlikte bir şeyler paylaşmanın önemini kavramaları için spor faaliyetlerine önem veriyoruz. Böylelikle gençler birlik ve beraberliği daha iyi kavrayacaklar."

Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü beden eğitimi öğretmeni Halit Taş, bu yıl güzel bir sezon geçirdiklerini, futbol, hentbol, voleybol ve atletizmde ciddi başarılar elde ettiklerini ifade etti. Yıldız Erkekler Hentbol Ligi'nde birinci olduklarını anlatan Taş, Genç Erkekler Hentbol Ligi'nde ikinci, Küçükler Hentbol Ligi'nde ikinci, Genç Erkekler Voleybol Ligi'nde üçüncü, Doğu ve Güneydoğu Yıldızlar Atletizm Ligi'nde birinci olduklarını kaydetti. U13 ligi takım kaptanı Cebrail Baysaloğlu, ilk defa katıldıkları liglerde takım olarak güzel bir sezon geçirdiklerini anlattı. Takım içinde güzel bir ortam olduğuna dikkat çeken Baysaloğlu, ?Birlik ve beraberlik duygumuz bize başarıyı getirdi.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber