Çelikcan, ADASO meclis üyelerine Yüreğir'i anlattı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeyi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çabaladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclisi'nin Haziran ayı toplantısına konuk olan Çelikcan, belediyenin çalışmalarını anlattı. Yüreğir'in diğer merkez ilçelere göre karmaşık yapısı bulunduğunu belirten Çelikcan, yapılan son düzenleme ile hizmet sahasının 10 kat artışla 85 bin hektar alana yükseldiğini kaydetti. Çelikcan, bu nedenle hizmet sunumunda sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Belediyeyi klasik devlet anlayışı hantallığından uzak bir şirket gibi yönettiklerine işaret eden Çelikcan, hizmet sunumunda vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulduğunu ve Adana'da ilk kalite yönetim belgesini alan belediye olduklarını açıkladı. Yüreğir sınırları içerisindeki binaların yüzde 85'inin uygunsuz yapılaşmadan oluştuğuna dikkati çeken Çelikcan, 9 mahallede kentsel dönüşüm ilan edildiğini hatırlattı.

ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ile meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Çelikcan, ancak Sinanpaşa'da yaşanan sorunlar nedeniyle, yapı sahipleri ile uzlaşmada güçlük çekildiğini dile getirdi. Sorunun aşılması için girişimlerin devam ettiğini ve ilk başlatılan Kışla Mahallesi'nde vatandaşların yüzde 50'si ile uzlaştıklarını bildiren Çelikcan, ?Kentsel dönüşümde öncelikli hedefimiz rantın tamamının vatandaşa dağıtılmasıdır.? dedi.

İlçede sosyal, kültürel hizmetler konusunda ciddi adımlar atıldığını, 7 olan kültür evi sayısını 10'a çıkarmayı planladıklarını ifade eden Çelikcan, 2009 yılında 5 milyon lira olan yatırım tutarını 2010'da 11 milyon liraya çıkardıklarını belirtti. Yatırım miktarını 2012'de 30 milyon liraya ulaştırmayı hedeflediklerini bildiren Çelikcan, kent bilgi sistemini gerçekleştirerek tüm taşınmazların kayıt altına alınacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber