Hasta yakını hamile hemşireye saldırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 yaşındaki çocuk hastanın annesi, kan almada görevli 5 aylık hamile hemşireye tekme attı. Tedavi altına alınan hemşire Necla Çetin'in bebeğini düşürme tehlikesi olduğu ifade edildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 5 aylık hamile hemşire Necla Çetin, öğlen saatlerinde kan alması gereken 11 yaşındaki hastanın annesi Sema Elalmış'ın saldırısına uğradı. Elalmış'ın tekmelerine maruz kalan 5 aylık hemşire şimdi bebeğini düşürme tehlikesi yaşıyor.

Hemşire Necla Çetin, ?Günlük karşılaşıyordum fakat bu kadar kötüsü ile karşılaşmamıştım. Çocuğumun sağılığı da giderek sıkıntıya giriyor. Onun için üzüntüm çok büyük. İnşallah bir an önce bu tip saldırılar engellenir. Yapacak bir şeyimiz yoktur sağlık hizmeti veriyoruz. Bir an önce önlem alınması gerekiyor. Biraz daha çevresindeki insanlara ve çalışanlara saygılı olsunlar. Sürekli kontrol altındayım. Bebeğimizin cinsiyetini olaydan bir gün önce öğrenecektik ama bu olaydan dolayı çekilen ultrasonlarla kız olduğunu öğrendik. Kısmet böyleymiş. Hüzünlü bir sevinç yaşadım. İnşallah bebeğimin sağlığına bir şey olmaz? dedi.

Saldırıya uğrayan hemşirenin kocası Turgay Çetin ise, ?Eşim çalıştığı sağlık kuruluşunda ufak tefek tartışmalar yaşıyordu. Ama ilk kez görevi başında böyle bir kadın tarafından darp ediliyor. Böyle saldırı boyutunu daha önce yaşamamıştı. Hem eşim hem de karnındaki 5 aylık bebeğim zarar gördü. Plasentanda yırtık var. Yırtık arttıkça kanamada artıyor ve bebeğe zarar veriyor. Risk var ve bunun içinde takip devam ediyor. Sürekli Ultrason ve kan tahlilleri yapılıyor. Bir bayanın bunu yapması ilginç ama ülkemizde böyle şeylerde yaşanıyor. İnşallah bu olay son olur. Cinsiyetini de bu olay vesilesi ile öğrenmiş olduk. Hem sevindik hem de olaydan dolayı üzüntü yaşadık. İnşallah vatanına milletine hayırlı bir evlat olur. Sağlığına bir zarar gelmesin yeter. Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir avukat tahsis edildiğini öğrendik. Biz davacıyız. Bu tür olaylar artık bitsin. Sağlık alanındaki bu olaylar umutları kırıyor şevki azaltıyor. Biraz saygı gösterilmesi gerekiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber