Girişimci öğrencilere hibe desteği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen İş Planı Yarışması'nda ilk 3'e giren öğrencilere toplam 120 bin TL hibe verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAKÜ Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ?İş Planı Yarışması' düzenlendi. 165 projenin değerlendirildiği yarışmada, Bucak Zeliha Tolunay Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Fatma Yıldız ?Kovan İmalatı' projesiyle 1'inci olarak 45 bin TL kazandı. Yarışmada ikinciye 40 bin, üçüncüye ise 35 bin TL hibe verilecek.

MAKÜ'nün, her zaman teorik bilgiyle uygulamayı, pratiği birleştirmenin görevi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, ?MAKÜ olarak girişimcilikle ilgili ileriye yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Üniversitemizden mezun olan bir öğrenci girişimcilik dersini almış olacak. Her öğrencimizin aklında girişimcilikle bir şeyler olacak. Öğrencilerimize bunun ilk adımını attırmış olacağız. Yarışmamıza 165 proje katıldı. En başarılı 6 projeyi belirledik.? şeklinde konuştu.

Yarışmanın finali, MAKÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda yapıldı. Yarışmanın jüriliğini Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur OSB Başkanı Fevzi Oktay, iş adamı Mehmet Cadıl ve Girişimcilik Merkez Müdürü Ahmet Sarıtaş yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber