Söke'de doğalgaz çalışmalarını yürüten şirket özür diledi

Söke'de Mart ayında çalışmaları başlayan doğalgaz ana hat döşeme çalışmaları nedeniyle, çalışmaların yapıldığı güzergahtaki vatandaşlar sıkıntı yaşarken; çalışmaları yürüten firma düzenlediği basın toplantısı ile Söke Halkı'ndan özür diledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söke-Bel Sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Doğal Gaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü H. Işık Deniş ve şirket yetkilileri ile Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna ve Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan'da bulundu.

HELVACI; "GECİKME VE MAĞDURİYETİN BELEDİYE İLE İLGİSİ YOK"

Gerçekleştirilen doğalgaz çalışmaları kapsamında kamuoyunda bilgi kirliliğinin oluştuğunu ve herkesin belediyeyi suçladığını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı; vatandaşların mağduriyetlerinin belediyenin isteği ile değil, çalışmaların tekniği ile ilgili olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, çalışmalardaki gecikme ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıların nedenlerini direkt muhatabı olan şirket temsilcilerinin anlatmaları ve en doğru bilgiyi vermeleri için kendilerini davet ettiklerini belirtti.

"AYDIN CADDESİ'NDEKİ ÇALIŞMA 1-2 HAFTA İÇİNDE BİTECEK"

Söke'de sessiz-sedasın çok büyük bir iş yaptıklarını, Söke'ye en az 30 yıl yetecek çelik boru hattı yatırımını gerçekleştirdiklerini belirten firmanın Genel Müdürü H. Işık Deniş; çelik boru hattı çalışmalarının teknik olarak zor ilerleyen bir iş olduğunu vurguladı. Yapımı devam eden doğalgaz çelik boru hattının Söke ana hattı ile Kuşadası'nı da kapsadığını belirten H. Işık Deniş, "Kazı yapılması, kanal temizliği, hattın montaj ve kontrolleri gibi titiz bir çalışma yapılıyor. Belli mesafelerde yapılan testler 2-3 gün sürüyor. Zaman alan bu çalışma nedeniyle kazılan yerler açık bırakılıp, üst yapı çalışmaları yapılamıyor. Çalışmalarımız son aşamasına geldi. Aydın Caddesi'ndeki çalışmanın bir-iki hafta içinde tamamlanmasını planlıyoruz" dedi. H. Işık Deniş, Söke'de yapılan çalışmanın Aydın ve Nazilli'de yapılan çalışmalardan daha büyük bir çalışma olduğunu da vurguladı.

"2 AY İÇİNDE SÖKE GAZLANACAK"

Aydın Caddesi'nde yapılan çelik boru hattı çalışmaları sonrasında Söke'deki doğalgaz çalışmalarının lokal olarak devam edeceğini dile getiren firmanın Genel Müdürü H. Işık Deniş, "Sıkıntı verdik, farkındayız. Ancak Her nimetin bir külfeti oluyor. Doğalgazın nimetlerinden faydalanmaya başlayınca bu sıkıntıların unutulacağına inanıyorum. Söke'de açılacak ofis ile birlikte abone çalışmaları başlayacak. Ekonomik oluşu, rahatlığı, çevreye ve sanayiye katkısı bilinen doğalgaz 2 ay içinde Söke'ye verilecek" dedi. Aydın Caddesi 2012 yılında doğalgazı kullanmaya başlayacak" dedi.

Söke Belediyesi'nin en rahat çalıştıkları ve kendilerine yardımcı olan anlayışa sahip bir belediye olduğunu dile getiren Işık Deniş, Söke Belediyesi'ne katkı ve anlayışından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber