Samsun'da sel felaketi: En az 3 kişi öldü

Samsun'da gece etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle merkeze bağlı Canik ilçesindeki Mert Irmağı'nın taşması sonucu oluşan taşkında en az 3 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mert Irmağı kenarındaki 450 haneli olan yaklaşık bin nüfuslu Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarının zemin katları ve sanayi sitesindeki iş yerleri suyla doldu. Zemin katlarda oturan kapıcı ve aileleri bulundukları yerlerde mahsur kaldı. Sitedeki bir apartmanda kapıcılık yapan Recep Yılmaz ile eşi Hüsnüye Yılmaz sel sularından güçlükle kurtuldu. Ancak çocukları 3 yaşındaki Abdullah ile 1.5 yaşındaki Hüseyin evden çıkamadı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda Abdullah ve Hüseyin'in cesetlerine yaklaşık 4 saatlik çabanın ardından ulaşıldı.

Kendisinden haber alınamayan ve eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen bir başka kapıcı Kenan A.'nın bulunduğu dairedeki suyun tahliyesine başlayan ekipler burada ceset araması yapıyor. Tahliye işlemi yapılan binanın önüne gelen Kenan A.'nın yakınları ise gözyaşları içerisinde çalışmaları izledi.

Arama kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Asıl hasar gün aydınlandığında ortaya çıktı. Taşkın sonrası site içerisine molozlar yığıldı. Otoparktaki araçların dereye sürüklendiği görüldü. Günün ağarmasıyla birlikte sabaha kadar evlerinde mahsur kalanlardan bazıları, görevlilerin yardımıyla, bazıları da kendi imkânlarıyla binalardan çıkabildi. Yatalak annesini sırtına alarak daha güvenli bir yere götürmeye çalışan Mustafa Göçük adlı vatandaş, dere yatağına konutları yapan yetkililere isyan etti. Bazı vatandaşlar da besledikleri kedi ve köpeklerini yanlarına alarak siteyi terk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber