Midyat'ta 3 bin kişilik camii dualarla hizmete girdi

Mardin'in Midyat ilçesinde hayırsevere iki iş adamı tarafından 3.5 yılda tamamlanan cami dualar ve semazen gösterileriyle hizmete girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin açılışına Midyatlılar büyük ilgi gösterdi.

Bağlar Mahallesi 845 Sokakta yaptırılan Hz. Muhammed Cami, Midyat'ın en büyük camisi oldu. Midyatlı iki işadamı tarafından yaptırılan camii düzenlenen törenle hizmete girdi. BİPA Grup ortaklığında Ahmet Bilgiç ve Ahmet Parlak isimli işadamları tarafından yaptırılan camide 3 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin açılışına yüzlerce vatandaş gelirken açılışın Beraat Kandili'ne denk getirilmesi vatandaşların takdirini toplandı.

Düzenlenen törede Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Batman Müftüsü Hasan Çağlar, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, belde belediye başkanları, kanaat önderleri, din görevlileri ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören Kur'an tilavetiyle devam etti. Açılış konuşmaları ardından kesilen kurdele ile hizmete girdi. Açılışta konuşma yapan Kaymakam Fatih Akkaya ?Kaymakamlığım boyunca ilk kez bir camiinin açılışını gerçekleştiriyorum. Bu da dinler şehri dediğimiz Midyat'ta nasip oldu. Bu kadim şehirde de Hıristiyan Ortodoks dinine mensup bir Süryani vatandaşımızın, kardeşimizin Müslüman vatandaşlarımızın açtığı camiye çelenk gönderip tebrik edebilecek kadar zarafet dolu bir şehir burası. Bu zarif şehre böyle zarif bir cami yakışırdı. Ahmet Bilgiç ve Ahmet Parlak beylere ve tüm ailelerine sizlerin adına canı gönülden teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise ?Camiler tarihimizdir, medeniyetimizdir, Camiler bir sanattır, camiler ibadet yerleridir. Camiler eşitlik yeridir, amiri memuru, fakiri zengini, köylü çiftçi esnaf aynı safta yüce Allah'ın huzuruna ?Allah u ekber' diye eşit bir şekilde durur. Camiler biriliğimizdir, âlimlerin ilim tedris ettiği yerdir. Camilerimizde Allah'a sığınacağı bir yerdir. Bu vesileyle bu camiyi Midyat'a kazandıran Midyatlı işadamlarını tebrik ediyorum? şeklinde konuştu.

Ardından Cami hakkında genel bilgiler veren BİPA Gurup ortaklarından Ahmet Bilgiç, ?3 bin metrekare açık alanı ve bin 500 metrekare kapalı alanında aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek. 3.5 yılda yapımı tamamlanan cami 3 katlı ve dış cephesi Midyat taşıyla (Katori taşı) kaplanmış durumda. İki minareli camii de bay ve bayan mescitler bulunuyor. İç mimarı iste Osmanlı hat sanatı ile süslenmiş durumda. Allah'ın rızasını kazanmak için bu camiyi ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.? dedi.

Okunan mevlitle birlikte vatandaşlara yemek ikram edildi. Batman Müftüsü Hasan Çağlar tarafından okunan duanın ardından Hz. Muhammed Camii açılışı semazen gösterileriyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber