Uluslararası hitit fuar ve festivali başladı

32. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali başladı. TSO Fuar Kompleksi'ndeki fuar açılışına Vali Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programın açılış konuşmasını yapan Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Koordinatörü Zafer Arslan, bu yıl 9.'su düzenlenen Çorum Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı'na Türkiye genelinden toplam 115 firmanın katıldığını söyledi.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ise internetin yaygınlaşmasının ardından fuarcılığın kan kaybetmeye başladığını söyledi. Bu olguya rağmen bire bir görüşmeler açısından fuarların önemlerini koruduklarını belirten Başaranhıncal, 9. Çorum Sanayi Ticaret ve İstihdam Fuarı'na Türkiye'nin birçok bölgesinden toplam 115 firmanın katılmasının mutluluk verici olduğunu vurguladı.

TSO'nun fuar kompleksi bahçesinde yapımına 3 ay önce başlanan yeni hizmet binası hakkında da açıklamalarda bulunan Başaranhıncal, kompleksin yalnızca TSO'ya ait olmadığını, bütün kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının yeni binadan istifade edebileceğini söyleyerek, "İnşaatımız yan tarafta 3 ay önce başladı. Yeni binamızda bir adet 550 kişilik kongre merkezi, 200 kişilik tek salon, 75 kişilik iki ayrı salon ve 50 kişilik 4 ayrı salonumuz olacak. Bunun yanı sıra Emniyet binası da buraya geliyor. Bu açıdan cazibe merkezi olabilecek bir proje. Bu binayı sadece TSO'ya değil STK'lara da hizmet edecek. İnşallah en kısa sürede tamamlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, fuarın Çorum'un ticari, ekonomik ve kültürel yapısına çok önemli katkılar yapacağından emin olduğunu söyledi.

Parlamento'da son bir kaç haftadır yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirten Uslu, kamu hizmetlerinin hızlandırılması, kalitesinin artırılması, hizmet ve istihdam imkanlarının artırılması ile yatırımcı ve üreticinin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Uslu, "Bu konuda daha önce atılmış adımlardan dolayı ülke genelinde yurt içi hasılamız ve fert başına gelirimiz artıyor, dışarıya olan borçlarımız da minimize ediliyor. Bir taraftan enflasyon aşağı çekilerek Türk üreticisinin geleceğe daha güvenli adımlarla ilerlemesi sağlanıyor. Üreticilerimiz, siyasi iktidara ve istikrara güvenerek yatırım yapıyor. Bundan dolayı memnunuz. Artık Türkiye'nin bu istikrar ortamında kalkınması ve yıldız ülke olması bazı çevreleri rahatsız ediyor. Test uçuşuna giden bir uçağımız Suriye tarafından düşürüldü. Bunun acısı tazeyken bugün sabah saatlerinde şehitlerimizin naaşlarına ulaşıldı. Şehitlerimizin naaşlarına ulaşmamıza sevinirken, kahpece bu olayı gerçekleştirenlerin, Türk devletinin onuru ile oynayanların yanına bırakmayacağımızı söylemek istiyorum. Türkiye'de terör olaylarının artması ile Türkiye'ye yabancı sermaye girişi engellenmeye, yerli üreticinin de yeni yatırımları yapması engellenmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.

Vali Nurullah Çakır ise, kabına sığmama mücadelesi veren Çorum sanayisi ve ticaretinin teşviklerle beraber geleceğe daha güçlü ses vereceğini ifade etti.

LEBLEBİ YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

Fuar kapsamında yapılan geleneksel leblebi yarışması ise büyük ilgi gördü. 20 leblebi üreticisinin yarıştığı yarışmada birbirinden lezzetli leblebiler, tadı, boyutu ve görünüşü ile jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yapılan değerlendirme sonucunda en kaliteli ve güzel leblebi Osman Bodur'un leblebisi seçildi.

Osman Bodur'un birincilik plaketini Vali Nurullah Çakır, ikinci olan Birol Hışıroğlu'nun plaketini TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, üçüncü olan Uğur Bodur'un plaketini ise Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.

Yarışmada birinci olan Osman Bodur, yarım asrı geçkin süredir leblebi üretimi yaptıklarını belirterek, her yıl yarışmalara katıldıklarını söyledi.Yarışmada ayrıca dereceye girenlere para ödülü verildi. Yarışma ikincisi Birol Hışıroğlu, ödülünü şehit ailelerine bağışladı.

Sanayi Fuarı ve leblebi yarışmasının ardından protokol üyeleri kortej geçişinin yapılacağı Hürriyet meydanına geçtiler. Kortej geçişine Amasya'daki Berat Kandili özel programına katılmak için bu ile giden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez, herkesin kandilini kutlayarak ?Berat her türlü kötülükten uzak olmak,Her türlü şerden beratını almak uzaklaşmak demektir. Yüce Allah hepimizi her türlü tutsaklıktan kurtulmamıza vesile olacak gerçek beratımıza ve gerçek kandillere kavuşmayı nasip etsin? dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, festivallerin geleceğe yönelik umutların tazelendiği günler olduğunu söyledi. Çorum'un göz kamaştıran bir başarı hikayesinin bulunduğunun altını çizen Uslu, bunda üreten, çalışan ve yöneten tüm kesimlerin katkısının bulunduğunu ifade etti.

Bir kısım çevrelerin Çorum olaylarını kaşıyarak bölücülük yapmaya çalıştığını belirten Uslu, ?Biz kardeşliğimizi güçlendirerek geliştireceğiz? dedi.

Vali Nurullah Çakır ise, festivallerin illerin tanıtımına büyük katkılar sunduğunu belirterek, "Tanıtım illerin ayakta durmasını sağlar. Bizler festivalleri önce birliktelik ve sonra tanıtım olarak görüyoruz. Burada esas olan bizi bir arada tutacak farklı etkinlikleri ortaya çıkarmak arzusundayız? ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından program kortej geçişi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber