Adalet Bakanı Ergin pazarlık sonucu hastane açılışını 10 ay erkene aldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yaptırılacak devlet hastanesinin temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkhan TOKİ Evleri karşısında mesire yerinin hemen yanına yapılacak hastanenin 150 yataklı olacağı belirtildi.

Varyap firması tarafından yapılan ve 2014 Ağustos'unda teslim edileceği belirtilen hastane için devreye giren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, firma sahibi Süleyman Varlıbaş ile pazarlık yaptı. Ergin, hastanenin 2013'ün 29 Ekim'inde Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağı sözünü aldı. Ergin, ayrıca Kırıkhan'a yeni adalet sarayı binasının yapılacağının müjdesini de verdi.

Açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ?Kırıkhan, Hatay ve ülkemiz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli mesafeler kat etti. Bulunduğu coğrafyada, dosta güven, hasımlara da endişeye sevk eder bir duruma geldi. Türkiye bölgesinde istikrar adası olan büyüyen ve gelişen ülke durumuna geldi.? dedi. Adalet Bakanı Ergin sözlerine şöyle devam etti: ?Bu ülkede istikrarın sürdürülebilir olabilmesi için siyasi istikrarın devam etmesi önemli. Bu istikrarın devam etmesi sizlerin elinde. 1,5 milyon insanımızın yaşadığı bu coğrafyada bu güne kadar almakta geciktiğimiz hizmetleri peş peşe halkımıza sunmaya gayret ediyoruz. Bunun en önemli ayakları ise eğim sağlık, adalet, ulaştırma ve sulama alanında çok önemli yatırımlar peş peşe geliyor. Bu tesis ile Kırıkhan sağlık alanında çok önemli bir engeli aşmış olacak. İnşallah eylül ayı içerisinde de adliye sarayının ihalesi yapılacak ve şimdiden yeni adliye sarayımız Kırıkhan'a hayırlı olsun diyoruz.?

Açılış töreninde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise ?Kırıkhan sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada, kültürde, sulama ile ilgili çalışmalarda ciddi mesafeler aldı. Kırıkhan bu hizmetlere layıktır. Bu hizmetleri yaparken, adalet bakanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz ile birlikte bu hizmetleri hep birlikte yaptık.? ifadesini kullandı.

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz de şunları söyledi: ?Sağlık her şeyin başıdır diyen bir kültürden, anlayıştan hareketle temeli atılacak hastane Kırıkhan ve çevresinde yaşan vatandaşlarımız için önemli bir hizmet olacak. Sağlık hizmetleri bir taraftan tüm imkanlar artırılarak kalitesi yükseltilmeye çalışılırken, diğer taraftan da her bir vatandaşımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılmaya çalışılıyor.?

Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, arazinin yeni devlet hastanesi yapılabilmesi hususunda imara açılmasının kendi dönemlerine denk geldiğini kaydetti. Sakman, "Bu projenin yapımının bir hemşehrimiz tarafından yürütülmesi bizlere ayrı bir mutluluk vermiştir.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildağ, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş ve Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman düğmeye basarak temele ilk harcı döktüler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber