Şehitler'deki gecekonduların yerine sosyal konut yapılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şehitler Mahallesi'nde başlattığı gecekondu ıslahı projesi kapsamında sosyal konut üretimine hız verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında gecekondu semtlerine öncelik verdi. Büyükşehir Belediyesi, Şehitler Mahallesi'nde ilk etapta 128 daireden oluşan 3 blokun inşaat çalışmasını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin birçok noktasında aynı anda yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verdiklerini söyledi. Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Şehitler Mahallesi'nde ?Sosyal Konut' seferberliği başlattıklarını dile getiren Küçükler, söz konusu projenin hayata geçirilmesine yönelik en önemli adımlardan birisi olan sosyal konutların hızla yükseldiklerini ifade etti.

"ŞEHİTLER ERZURUM'UN İNCİSİ OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler ve Dağ mahallelerinin, gecekondu yoğunluğu bakımından Erzurum'un en sıkıntılı bölgeleri olduğuna dikkati çekti. Başkan Küçükler, kentsel dönüşüm kapsamında Dağ ve Şehitler mahallelerinde modern ve sağlıklı lüks binalar inşa ederek bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğine vurgu yaptı. Küçükler, "Biz bu bölgelerde yaşayan değerli hemşehrilerimize buraların ıslah edilmesine dair söz vermiştik. Şehitler Mahallesi'nde sosyal konutlar inşa edilmesi yönündeki bu adımımız, gelecek yıllarda bahse konu bölgelerimizi Erzurum'un incisi haline getirecek.? diye konuştu.

Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi'nce inşa ettirilecek olan sosyal konutların, gecekondu ıslahı kapsamında çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğine dikkati çekerek, ?Sosyal konutlarımız, bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları sürecinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaen kullanılacak. Bölgede bir yandan yıkım suretiyle kamulaştırma çalışması yapılırken, diğer taraftan yeni ve oldukça modern bir yapılaşma süreci işleyecek.? dedi.

Başkan Küçükler, Şehitler ve Dağ mahallelerinde yıllardan beri gecekondu ıslah hayalinin kurulduğunu hatırlattı. Küçükler, şöyle dedi: ?Bu bölgelerimizde 1994 yılından bu yana modern konutların inşa edilmesi gündemde. O yıllarda hazırlanan projeler, bir türlü hayata geçirilememiş, bölge insanımız umutsuzca da olsa bir bekleyişe terk edilmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, buralarda yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu rüyasını biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Sosyal konutlarımızı, yılsonuna kadar tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber