Uşak Belediye Başkanı'nın 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta geçtiğimiz Ekim ayında aralarında Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın da bulunduğu 45 sanık hakkında ?ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve tehdit? iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre görevi kötüye kullanmak, örgüte bilerek yardım etmek ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın iki yıldan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

2011 yılının Ekim ayında Uşak Belediyesi ?ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk ve tehdit? iddiası üzerine İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı soruşturması başlatmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında Uşak Eski Belediye Başkan Yardımcıları B.B. ile M.Y.'nin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla üç ay süren teknik takibin ardından, İzmir ve Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 26 kişinin gözaltına alınması kentte büyük yankı uyandırmış, Belediye Başkanı Ali Erdoğan da operasyon kapsamında ifade vermişti. Operasyon sonunda savcılığa sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianame İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 10'u tutuklu 45 sanık; ?İhaleye fesat karıştırmak, silahlı örgüt kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanma ve silahla yaralamayla? suçlanıyor. Sanıklar hakkında; Belediye Meclis Üyeleri Metin Çekçek ile Ebru Özsoy'un araçlarının kurşunlanması,belediyeye ait çöp bidonlarının çalınması, Ali Sarıgöz isimli şahsın silahla yaralanması, TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında İşyeri Yıkım İhalesi ile Tritoğlu, Atatürk Kültür Parkı, Dörtyol mevkiindeki Bilgi Evi'nin kiraya verilme ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle TCK 220/1-2-3-5-7,149/1,142/1,143,252, 257, 235, maddeleri uyarınca 1 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası istendi.

UŞAK ESKİ VALİ YARDIMCISI RÜŞVET VE ÖRGÜTE YARDIMLA SUÇLANIYOR

İddianamede, tutuklu sanıklardan Ülkü Ocakları Uşak Şubesi eski Başkanı S. A. ile kardeşi S. A.'nın için örgüt lideri oldukları gerekçesiyle 30 yıldan 69 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, MHP İl Başkanı Alpay Özgür, MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Cevher, eski Uşak Belediye Başkan yardımcıları Bedi Beşkazalıoğlu ile Mehmet Yılmaz'ın örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları ve görevi kötüye kullanma suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Halen Karabük Vali Yardımcısı olan ve Eski Uşak Vali Yardımcısı E. Ş. A. hakkında da suç örgütüne yardım ve rüşvet suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cumhuriyet Savcısı iddianamede ayrıca yerel haber sitesi sahibi K.Ş.'yi basın yoluyla örgütün propagandasını yapmak suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsini istedi. İddianamede Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Z. S. ile polis memuru H. M. Ş. hakkında da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile ilgili davanın ilk duruşması 26 Eylül'de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber