Yetimler, iftar sofrasında ünlülerle buluşacak

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmek ve Ramazan-ı Şerif'in en önemli özelliği olan paylaşma ve yardımlaşma duygusunu ilçede en güzel şekilde yaşatmak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl Tuzla'da 17 mahallede gerçekleşecek sokak iftarlarına 50 bin kişilik katılım hedeflenirken, 12 bin aileye de, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından gıda yardımı yapılacak. Ramazan ayının son haftasında düzenlenen Geleneksel Yetimler Haftası'nda ise sanat, spor, siyaset ve ilim adamlarının katılımıyla yetimler, iftar sofrasında ünlülerle buluşacak.

Tuzla'da 3 yıldır yapılan ve artık gelenekselleşen sokak iftarları, bu yıl çok daha geniş kapsamlı olarak ve 17 mahallede, 50 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sokak iftarlarının yapılacağı alanlarda kurulacak led ekranlı mobil sahnede gerçekleştirilecek Hacivat ve Karagöz, Nasrettin Hoca ve orta oyunu gibi etkinliklerle de, hem mahalle sakinleri hem de çocukların keyifli zamanlar geçirmesi sağlanacak. Sokak iftarlarına katılanlara ayrıca, Osmanlı şerbeti ve meyveli şekerlemeler ikram edilecek.

Ramazan ayı boyunca Tuzla sahili tören alanında kurulan etkinlik sahnesi ve panayırda Tuzlalılar, alışveriş ve eğlencenin tadını çıkarırken, her akşam gerçekleştirilecek kültür etkinlikleri ile de Ramazan'ın güzelliğini doyasıya yaşayacaklar. Ramazan sahnesinde Hacivat ve Karagöz, orta oyunları, sohbet, müzik ve eğlenceli programlar Ramazan boyunca Tuzlalılar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

YETİMLER HAFTASI RENKLENİYOR

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayının son haftasında gerçekleştirilen Yetimler Haftası etkinlikleri, geçtiğimiz yıl yapılan revizyonla hem yeni bir boyut kazandı. Sanatçı, sporcu, siyasetçi ve ilim adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek Yetimler Haftası iftar programında ünlüler, Tuzlalı yetimlerle bir araya gelerek onlara manevi destek ve büyük moral verecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber