Balıkesir İçme Suyu Arıtma Tesisi kapsamlı bakımdan geçirildi

Balıkesir'de şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Belediye İçme Suyu Arıtma Tesisi ve pompa istasyonları, kapsamlı bir bakım ve yenilemeden geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin ihtiyacını 2003 yılından bu yana karşılayan, İzmir yolu İkizcetepeler mevkisindeki tesis ve istasyonların iç ve dış cepheleriyle bütün metal aksam, üç ay süren bir çalışmayla boyandı. Ayrıca bütün iç ve dış ünitelere, kompozit malzemeden yapılmış tanıtım tabelaları yerleştirildi.

İstasyonlarda sayısı 25`i bulan pompaların salmastraları, daha verimli ve daha uzun ömürlü olan mekanik tip salmastralarla değiştirildi. Ham su terfi istasyonlarındaki pompaların panosu yenilenerek teknolojiye uygun hale getirildi. Ek olarak, panolarının soğutma sistemi gözden geçirildi. Ayrıca deney ve kalibrasyon laboratuarlarının yeterliliği için genel şartlar akreditasyonu çalışmaları kapsamında, tesiste çalışan kimyager ve biyologlara eğitim verildi. Tesiste bulunan bakteriyoloji laboratuvarının donanımı elden geçirilerek mikrobiyolojik güvenlik kabini, inkübatör, etüv, su banyosu ve klima ilave edildi. Kimya laboratuvarına da hassas terazi, analitik terazi, jar test cihazı, kombine PH metre, terazi tartım takımı ve klima alındı.

Tesiste ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından laboratuvarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğinin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesi anlamına gelen akreditasyon çalışmaları ise 2011 Ağustos ayında başlatılmıştı. Kimya, atık su ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında görev yapan kimyager ve biyologlara çeşitli eğitimler verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber