Motorsikletin artan sigorta pirimi, elektrikli bisiklete yöneltti

Ehliyetsiz kullanma, şarj edilebilir batarya ile hareket etmesi, plaka ve trafik tescili yaptırma zorunluluğunun olmaması gibi sebeplerle elektrikli bisikletlere her geçen gün ilgi daha da artıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Motorsiklet sürücülerinde ehliyet, plaka, tescil ve trafik sigortası şartı aranırken kullanmak için sürücü belgesi sahibi olma şartı da aranmayan 1000 lira ile 2 bin 500 lira arasında fiyatlarla satılan elektrikli bisikletler büyük rağbet görüyor.

Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan, hatta hava kirliliğinin yoğun yaşandığı Çin'de motosiklete karşı hükümetin teşvik ettiği elektrikli bisikleti kullanmak için sürücü belgesi sahibi olmak da şart değil. Az yakıt tüketen taşıt, 60 kilometre hız yapabiliyor. Türkiye'de Aralık 2004'ten beri kullanılmaya başlanan elektrikli bisikletlere ilgi artıyor. İstanbul'da bir motosiklet firmasının bayiliğini yapan Mustafa Keleş, elektrikli bisikletlerin şarj edilebilir batarya ile sürücülerin düşük maliyetle kilometrelerce yol kat edebildiklerini söyledi.

Elektrikli bisikletlere ilginin artmasındaki sebepleri sıralayan Keleş şunları söyledi: "Ehliyet sıkıntısı yok. Bu sene havaların da sıcak gitmesiyle motosikletten çok elektrikli bisiklet satıyoruz. Motosiklet tutkunları bile ehliyet, tescil, plaka, sigorta pirimleri gibi zorunluluk yerine, herhangi bir yasak kapsamayan elektrikli bisikletlere yöneliyor. Geçtiğimiz Mart-Nisan ayında motosiklet trafik sigorta pirimleri 30-40 lira iken bugünlerde 160 liraya çıkan sigorta pirimleri de motosiklet kullanıcılarını sıkıntıya sokuyor. Oysa elektrikli bisikletlerde bu şart aranmıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber