Erzincan'da, Afganlı mülteciler ve ihtiyaçlı aileler yararına yardım kampanyası

Türk Kızılayı Erzincan Şubesi, ramazan ayında Afganlı mülteciler ve ihtiyaçlı aileler yararına yardım kampanyası başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet meydanında kurdukları çadırda ihtiyaçlı ailelerle, Afganlı mülteci aileler için gelen yardımları kabul etmeye başladıklarını belirtti. Ramazan ayındaki yardımların geleneksel hale dönüştüğünü ifade eden Bayata, şunları kaydetti:

"Bu yıl yardım kampanyamızın bir özelliği var. Geçen yıllarda Pakistan, Sudan gibi ülkeler için düzenlenen uluslar arası yardım kampanyalarına destek oluyorduk. Bu yıl Erzincan'daki yardıma muhtaç aileler için bir yardım çalışmamız başlamış oldu. Bir de geçen yıllarda olmayan bir özellik daha var. Bu yıl Erzincan'ımızda bulunan 260 sayısına ulaşmış Afganlı Müslüman mülteci ailemiz var. Onlar içinde bir desteğimiz olacak. Erzincan'daki yardıma muhtaç ve Afganlı aileler için yardım kampanyamızı Cumhuriyet meydanında kurduğumuz çadırda başlatmış bulunmaktayız. Hayırsever vatandaşlarımızın kampanyaya katkılarını bekliyoruz."

Bayata, şubelerine kayıtlı 445 yardıma muhtaç aileye de gıda yardımı yapacaklarını belirterek, "Paketleme çalışmaları bitmek üzere. İlk etapta 12 parçadan oluşan yardım paketimiz var. Kayıtlı ailelerimize dağıtımlarımızı başlatacağız" dedi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber