Adam boyu yayın balığı

Ödemişli işadamı Hakan Güreşmen, Gölcük Gölü'nde yakaladığı 180 santimetrelik yayın balığı ile ilgi odağı oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatlı suda yaşayan ve Avrupa'da pek çok akarsuda balık katili olarak bilinen etobur yayın balığını önceki gece 03.00 sularında yakaladıklarını belirten Güreşmen, "İki gündür Gölcük Yaylası, Karşıyaka mevkiinde hem balıkçılık yapıyor hem de dinleniyoruz. Önceki gece makaraları göle saldıktan sonra beklemeye başladık. Önce iki tane normal boylarda yayın balığı yakaladık. Sonra gece 03.00'e doğru çanlardan ses gelmeye başladı. Arkadaşım Osman Sezgin ile birlikte makarayı çekmeye başladığımızda bu kadar büyük bir balık geleceğini tahmin etmemiştik. Sonra kıyıya çektiğimizde boyunun iki metreye vardığını gördük. Kıyıya çekmek çok zor oldu. Çok heyecan vericiydi? dedi.

Yaptıkları ölçümler sonunda balığın boyunun 180 santimetre olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Güreşmen, şöyle konuştu: ?Geçen yıl karşı kıyıda benzer büyüklükte bir yayın balığı çekmiştik. Bu yıl Karşıyaka'dan çektik. Ben 6 yıldır amatör balıkçılıkla uğraşıyorum. Elimden geldiğince Gölcük'e balıkçı dostlarımızı davet ediyorum. Gölcük'te çok çeşit yok belki ama yayın avlamak tüm balıkçılar için büyük bir heyecan. Gölün alüvyonla dolması engellenir, göl suyu biraz daha temizlenirse balıkçılık için güzel bir kamp alanı olabilir. Tabi Gölcük'ün tanıtımının da yapılması lazım.?

180 santimetrelik yayın balığını duyan vatandaşlar göl kıyısına gelip dev balıkla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber