Zonguldak Ereğli'ye Çin'den misafir geldi

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çin'in Jinhua kentinden gelen misafirlerini ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çin Halk Cumhuriyeti'nin en kalabalık kentlerinden biri olan Jinhua'dan gelen heyet Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyarete etti. Heyette Jinhua Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Müdür Yardımcıları Qian Shimao, Zhang Zhiming, Xu Guangming, Jinhua Belediyesi Ulaştırma Bürosu Genel Müdürü Qiu Jianzhong, Jinhua Karayolları İdaresi Genel Müdürü Xu Xiaohe ve Jinhua Dış İlişkiler Birimi Üyesi Tercüman Xu Shufang yer aldı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar ve Cevat Aydın da hazır bulundu.

POSBIYIK: YILLARDIR KARDEŞ ÜLKE OLDUĞUMUZU İSPATLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir süredir kardeşlik ilişkisi içerisinde bulundukları Jinhua kenti delegasyonunun ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Posbıyık ?Biz Çinli dostlarımızı festivalimizde de aramızda görmeyi çok istemiştik. Ama gelemediler. dostlarımızın Karadeniz Ereğli'ye daha sık gelmelerini istiyoruz. İnşallah bundan sonra biz de kendilerinin kentine gitmek suretiyle bu ilişkilerimizi geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük bir heyecanla bu çalışmaları bekliyoruz. 2012 yılı, Türk-Çin Kültür Yılı olarak kabul edildi. Biz ise yıllardır, Çin Halk Cumhuriyeti ile kardeş ülke olduğumuzu ispatlamaya çalışan bir kentiz. O bakımdan da gerçekleştirilen bu ziyareti daha anlamlı buluyorum. Bu ziyaret kardeşlik anlamında çok olumlu bir adım olacaktır.? şeklinde konuştu.

JİNHUA'DAN FUARA DAVET

Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Müdür Yardımcıları Qian Shimao, iki yıl önce kentler arasındaki kardeş kent niyet protokolünü imza altına aldıklarını hatırlattı. Shimao; ? O yıldan bu yana, Karadeniz Ereğli'yi ziyaret eden ikinci delegasyon oluyoruz. Bizde bir atasözü vardır; 'Dağlar çok güzel, sular çok güzel; dolayısıyla da insanlar çok güzel.' Biz Karadeniz Ereğli'yi böyle görüyoruz. Kentinizin insanları çok sıcak.? dedi. Shimao, Karadeniz Ereğli'ye ilk geldikleri andan itibaren çok iyi ve güzel duygularla ağırlandıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Kentinizi çok sıcak bulmakla beraber yapılaşma ve inşaatlar açısından da gelişmiş olduğunu gördük. Düzgün bir yapılaşmanız var. Bizde de son yılların en önemli sektörü inşaat. Kasım ayında Jinhua'da çok büyük bir fuar düzenlenecek. Bu fuarda sizleri de aramızda görerek misafir etmek istiyoruz.?

Qian Shimao, konuşmasının ardından da resmi delegasyonda yer alan Çinli temsilcileri tanıttı ve görevleriyle ilgili olarak Başkan Posbıyık'a bilgi verdi.

Çin delegasyonunun gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda Jinhua Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Müdür Yardımcısı Qian Shimao, Başkan Posbıyık'a yörelerine ait çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Posbıyık da konuklarına aynı jestle karşılık verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber