MAZLUMDER, Arakan ve Suriye'ye yardım çağrısı yaptı

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın, Güney Doğu Asya'nın çilekeş insanları Arakanlılar'ın, bugün büyük bir soykırım ve vahşetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Calasın, Arakan ve Suriye'de insanlığın yok edildiğini de vurguladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAZLUMDER Kayseri Şubesi 'Arakan - Suriye İnsanlık Vahşeti Sergisi'ni açtı. Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide bu iki ülkede yapılan insan katliamlarının boyutu anlatılmaya çalışıldı. Sergi açılışında konuşan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın," Faşist Budist Burma yönetimince ana yurtları olan topraklardan zorla koparılarak, camileri yıkılan, namaz kılmalarına, oruç tutmalarına izin verilmeyip, kadınlarının namusları kirletilen Arakan Müslümanları dünyanın gözü önünde yok edilmeye çalışılıyor."dedi. Calasın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Burma yönetiminin akıl almaz vahşet ve baskılarından kurtulmak için ilkel araçlarla denize açılıp, komşu ülke Bangladeş'e sığınmak isteyen zavallı Arakanlılar'ın, yarıdan çoğu denizde boğulmakta, bu ülkeye sığınanlar da 'mülteci kabul edemeyiz' denilerek katil Burma yönetimine teslim edilmektedir. Dünyanın seyrettiği büyük bir soykırımla karşı karşıya bulunan Arakanlılar'ın, büyük bir bölümü derme çatma ilkel kulübelerde yaşamaktalar. Hayata tutunmak isteyen zavallı Arakanlılar bir lokma pirince, bir lokma ekmeğe, bir damla temiz suya muhtaçlar ve vicdanı kurumamış insanlardan yardım bekliyorlar.?

Suriye'de de 17 aydır kan aktığını ifade eden Calasın, ?Zalim Baas yönetimine karşı insanca yaşama talebiyle direnişe geçen Suriye halkına karşı, zalim Beşar Esed'in Baas askerlerince yapılan bombalama, katletme, şehirleri, kasabaları ve köyleri harabeye çevirip kendi halkını yok etmeye yönelik saldırıları sonucu, 25 bine yakın insan katledildi. On binlerce yaralı, on binlerce hapsedilen, yüz binlerce yurt dışına kaçmak zorunda kalan ve milyonlarca da evini barkını terk eden insanlar var bu ülkede. Büyük bir kısmı sığınmacı durumuna düşen Suriye halkının aşa, suya, tıbbi malzemeye, ilaca ve diğer hayati malzemelere acilen ihtiyacı var. Kardeş Türkiye halkından ve kurumamış vicdanlardan yardım bekliyorlar.? dedi.

Kahraman Calasın, MAZLUMDER olarak, Arakan ve Suriye'nin Allah'tan başka yardımcısı olmayan garip mazlumları için Türkiye toplumu, devleti, hükümeti, sivil toplum kuruluşları, Arap Birliği Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın hemen harekete geçmesini istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber