Avrupalı genç Türk hukukçularına Ankara'da eğitim imkanı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan genç Türk hukukçularına yönelik ?Uluslararası Hukuk ve Mukayeseli Hukuk' başlıklı eğitim programı? düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dili Türkçe olacak program, 10-19 Eylül 2012 tarihinde Ankara Hukuk Fakültesi işbirliğiyle Ankara'da gerçekleşecektir.

Başkanlık'tan yapılan açıklamaya göre; program kapsamında organize edilmesi planlanan seminerler ve bilgilendirme toplantılarının yanı sıra dünyadaki çeşitli yargı sistemleri mukayeseli olarak incelenecek ve Türkiye'nin hukuk sistemi ile Türk yargısındaki son gelişmeler hakkında dersler verilecek. Alanında yetkin akademisyenlerin ve bu alanda deneyime sahip kamu personelleri tarafından verilecek olan eğitimde, katılımcılar Türkiye'nin birçok bakanlık ve kamu kuruluşunu ziyaret etme ve bu kuruluşların yapı ve işlevleri hakkında detaylı bilgiye ulaşma imkânı elde edecek.

Eğitim programına, Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet eden ve bu ülkelerin hukuk fakültelerinden mezun ya da bu ülkelerde hukuk alanında doktora eğitimine devam eden 1975 veya daha sonraki yıl doğumlu kişiler başvurabilecek. 40 katılımcı ile gerçekleşecek olan programa son başvuru tarihi 15 Ağustos. Başvurular kurumun internet adresinden online olarak yapılabilecek. Programa katılmaya hak kazananlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Ayrıca gidiş-dönüş uçak biletleri ve 11 gün sürecek program boyunca konaklama giderleri başkanlık tarafından karşılanacak.

Program hakkında daha detaylı http://www.ytb.gov.tr/index.php/tr/hukukegitim veya www.ytb.gov.tr adresinden edinilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber