Vali Çakır, iş adamları ve eğitim gönüllülerine iftarla veda etti

Çorum Valiliği'nden Rize Valiliği'ne atanan Nurullah Çakır, Samanyolu Koleji tarafından düzenlenen iftar programında hayırsever iş adamları ve eğitim gönüllülerine veda etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapımına yeni başlanan Samanyolu Koleji'nin yeni binasında düzenlenen iftara Nurullah Çakır'ın yanı sıra Çorum Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin hayırsever iş adamları, eğitim gönüllüsü öğretmenler katıldı.

Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in ?Tohum saç birmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın' şiirinden kısa bir beyit okuyarak başlayın Çorum Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Uyanık, Çorum'da 3-5 insanın başlattığı eğitim faaliyetlerinin daha sonra bütün bir kentin o sese kulak verdiğini aktardı. Hayırsever bir iş adamının yeni bir binayı eğitim kurumlarına bağışlaması ile eğitim hizmetlerine durmaksızın devam ettiklerini dile getiren Uyanık, ?'Lütfettiniz buraya kadar geldiniz. Bugün bir araya gelmenin sevincini yaşarken, sayın valimizin aramızdan ayrılacağı haberini hep beraber duymuş ve sevinçle hüznü bir ara da yaşıyoruz.?' dedi. Uyanık, Nurullah Çakır'ın eğitime verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Nurullah Çakır ise yapılan okulun sadece görünüşü itibari ile değil de içerisinde yetiştirdiği güzel insanlarla tamamlandığı kadarıyla içerisinde iftar yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydetti. Okulun inşaat halindeyken kamu adına değerlendirilebilir mi diye kontrol ettiklerini dile getiren Çakır, Samanyolu Koleji'ne eğitime destek amacı ile verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakır, ?'Her geçen gün dünya da bölge de vizyonumuza her anlamda ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Biz evrensel bakıyoruz dünyaya, inancımız gereği de biz asla kendi başımıza bırakmayacaklar. Bölgemizde hakikaten sıkıntılar var, bütün bu hadiseleri çok iyi analiz edecek eğitimli insanlara ihtiyaçlarımız vardır. Yapılması gereken iyi kaliteli ve güzel insan yetiştirmek gerekiyor. Dünyada 7 milyar insan var ama 7 milyar insanlık yok. Birilerinin fedakarlığı, iyi yetişmişliği bütün dünyanın insanlık adına ön ayak olacağına inanıyorum. Burası kocaman bir üniversite olacak. Bu binayı görünce o heyecanı yaşamamak mümkün değil, inanıyorum ki buradan çok güzel insanlar yetişecektir. Rize'ye gidiyorum vatanımızın her köşesi bizimdir. Başbakanımızın memleketine gidiyoruz. Ülkemizin önemli bir insanını yetiştirdiği bir kente gidiyoruz. Ben hepinize Allaha ısmarladık diyorum.?' dedi.

Konuşmaların ardından Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİTSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli tarafından, Türkçe Olimpiyatları'nda Nurullah Çakırla öğrencilerin çekildiği bir fotoğrafı Valiye hediye etti. Daha sonra Nurullah Çakır yeni yapılan Samanyolu Koleji'nde incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber