Parseker: Ulutek'in kuruluşundan bu yana 303 milyon lira ciro elde edildi

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, merkezin kuruluşundan bu yana 303 milyon lira ciro elde edildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parseker, Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin yönetim kurulu üyeleri ve Ulutek bünyesinde faaliyet gösteren firma temsilcilerini katıldığı iftar yemeğinde konuştu. Ulutek'in, 56 firmada 460 kişi ile faaliyetlerine devam ettiğini belirten Parseker, yeni ürün araştırmaları, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirme, üretim maliyetlerini ve giderlerini düşürme, ürün kalitesini ve standartlarını yükseltme ve ithalat gereksinimini durdurmayı hedefleyen bir 70 projenin yürütüldüğü söyledi. Bunlardan 253 projenin hala devam ettiğini açıklayan Parseker, "Ulutek'in kuruluşundan bugüne kadar firmalar tarafından ticarileştirilen teknolojik bilgi sayesinde 303 milyon 243 bin 309 lira ciro elde edilmiştir. İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Singapur ve Fas'a 612 bin dolarlık ihracat gerçekleşmiş ve yürütülen Ar-Ge projeleri için alınan destek tutarı 4 milyon 500 bin TL'yi aşmıştır." dedi.

Parseker, öncelikli hedeflerini Türkiye'nin Ar-Ge potansiyeli ve teknoloji üretme kapasitesine katkıda bulunmak, sanayi-üniversite işbirliğini daha etkin ve devamlı kılarak, bu ortak çalışmayı ekonomik değere dönüştürmek olarak ifade etti.

Ulutek Başkan Vekili ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise üniversite olarak Ulutek'in Bursa sanayisinin gelişimine ve teknolojik ilerlemesine yönelik girişimleri çok önemsediklerini vurguladı. Dilek, yeni dönemde bugüne kadar gerçekleştirilen başarılı çalışmaları daha ileri noktalara taşımak için gayret göstereceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber