Keçiören'deki Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne Dadaşlar konuk oldu

Ankara'da Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 21'nci gecesine Dadaş diyarı Erzurum konuk oldu. Erzurum türküleri ve gösterileri geceye renk kattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören, 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Dadaş diyarı Erzurum'u ağırladı. Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftar yemeğiyle başlayan Erzurum Gecesi'ne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. İftarın ardından alana geçen katılımcılar, Erzurum türküleri ve gösterileri ile keyifli bir akşam yaşadı. Yoğun katılımın olduğu geceye AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum Gecesi'nde ilk olarak alanda kurulan Erzurum Evi'nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Abdulkadir Şehitoğlu yönetimindeki Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından ilahiler eşliğinde gösteriler sunuldu. Topluluğun ardından sahne alan Erzurum Bar Ekibi, yöresel oyunları sergiledi. Gecenin sonunda ise Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır, Erzurum türküleri ile geceyi renklendirdi.

Sahne gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sahne gösterilerinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erzurumluları Keçiören'de ağırladıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Ak, "Sınırları aşan kardeşliğin yaşandığı Keçiören'de Erzurumlu dadaşları ağırladık. Bu gece kardeşliğin en güzel örneğini de birlik ve beraberlikle sergiledik. Kardeşlik iyi günde de kötü günde de bir olmayı gerektiriyor. Biz de Ramazan ayının ulviyetini hep beraber kardeşlerimizle yaşamayı hedefledik ve güzel bir gece daha yaşamış olduk." dedi.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur da yaptığı konuşmada, Erzurum'un çok büyük bir kültür birikimine sahip olduğunu belirterek, alanda kurulan Erzurum Evi'nde beş gün boyunca Erzurum'u tanıtacaklarını bildirdi. Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur'a teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Aksungur da vakıf yönetimi adına Başkan Ak'a teşekkür plaketi verdi. Gecenin sonunda tüm katılımcılar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber