Dadaşlar Ramazan'da Van'a yardım köprüsü kurdu

Erzurumlular, yardımlaşma ve dayanışma duygularının arttığı Ramazan ayında deprem mağduru Van'a yardım için seferber oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yardım malzemeleriyle birlikte Van'ın yolunu tutan Dadaşlar, iftarı depremzedelerle birlikte yaparak dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösterdi.

Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Alınteri) ile Erzurum İli Memurlar Derneği (Erimder), Ramazan ayında Vanlı depremzedelerle kardeşlik köprülerini artırdı. Her iki dernek üyeleri ay boyunca belirli periyotlarla Van'a giderek, yardım dağıtıp, depremzelerle iftar açtı.

Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zeki Önpolat, Ramazan ayında iki defa Van'a giderek depremzede ailelere gıda ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Derneğin geçtiğimiz ay yapılan genel kurulunda başkanlığa getirilen Mehmet Zeki Önpolat, Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla Ramazan ayında iki sefer depremin vurduğu Van'a yardımlar götürerek ailelerle birlikte iftar açtıklarını belirtti.

Ramazan'ın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunun altını çizen Önpolat, ?Kardeş Aile Projesi kapsamında Kimse Yok Mu derneği ile birlikte Ramazan ayı içerisinde iki defa geçtiğimiz yıl depremin vurduğu Van'a giderek ailelerin dertlerine ortak olduk. Depremzede ailelere gıda ve giyim yardımında bulunduk. Bundan sonra da bu tür yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine devam edeceğiz.?

Önpolat, yıl içerisinde SODES kapsamında Tut Elimi Yarınlara Umutlu Yürüyelim projesi kapsamında ney ve bilgisayar işletmenliği kursu verdiklerini de ifade ederek, ?Bu kurslarımıza toplam 60 kişi başvurdu. Dernek olarak bu tür toplumsal projelerimize önümüzdeki zamanlarda da devam edeceğiz.? diye konuştu.

Önpolat ayrıca, daha önce Erzurum El Emeği Göz Nuru Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Alınteri) olan dernek isminin de Erzurum Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak değiştiğini sözlerine ekledi.

ERİMDER üyesi memurlar da Ramazan boyunca belirli periyotlarla Van ve Erciş'e giderek depremzede ailelere giyim yardımında bulundu. Dernek Genel Sekreteri Fatih Kundul, manevi anlamda önemli günlerin yaşandığı Ramazan ayında yardımlaşmanın bir değer olarak ortaya çıktığını vurgulayarak, "Ramazan ayında bu faaliyetten dolayı çok mutluyuz. Doğal afetler hepimizin başına gelebilir, bu gün ihtiyacı olan insanlara yardımcı olabilmek, buradaki kardeşlerimize 'sizin yanınızdayız' diyebilmek çok önemli diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber