İptal edilen MHP kongresini, Şaban Kılıç kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen il kongresi yeniden yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediyesi Gazi Düğün Salonu'nda yapılan kongreye tek aday olarak giren Şaban Kılıç, 560 delegeden tamanına yakınının oyunu alarak yeniden il başkanı seçildi.

12 Mayıs tarihinde Yaşardoğu Spor Salonu'nda yapılan MHP Samsun İl Başkanlığı seçimi, adaylardan Avukat Recep Güleroğlu'nun, YSK'ya parti üyesi olmayan kişilerin oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine iptal edilmişti.

Yeniden yapılan il kongresinde karşısına rakip çıkmayınca Şaban Kılıç, seçimi rahat kazandı. Teşekkür konuşması yapan MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kılıç, ''Bu itiraz süreci yaşanmasaydı her gün 22 köye gider vatandaşlarla bir araya gelirdik. 12 Mayıs'ta alınan karar, hukukun kararı olduğu için uyduk. Köksal Şimşek genç bir kardeşimiz. O da itiraz edecekmiş. Alınacak karara yine uyacağız. Yaptığımız iftarların kalabalığı gösteriyor ki millletimiz artık kozasından çıktı. Samsun'da herkes bir gün MHP'li olacak. Rahmetli Erdal İnönü'nün dediği gibi biz de AK Parti'yi Samsun'da limon gibi sıkacağız. '' dedi.

Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadi Durmaz, Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber