Adana'da öğrencilere tenis kursu eğitimi

Adana'da 'Benim Mahallem Canım Mahallem' kampanyası kapsamında öğrencilere tenis kursu verilmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Valiliği ve Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği çalışma kapsamında Tellidere, P.T.T Evleri, Yavuz Sultan Selim ve Kurttepe Mahalleleri'nden seçilen 15 öğrenci tenis eğitimi alıyor.

Projenin öncülüğünü yapan Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, uygulamanın çok yararlı olduğunu söyledi. Amaçlarının çocukların çok yönlü gelişimini sağlamak olduğunu hatırlatan Coş, ?Bunun için de öncelikli olarak çocuklarımızı spor alanlarına yönlendiriyoruz. Özellikle grup sporlarını seçiyoruz. Çünkü bu sporlarla çocuklar takım ruhunu öğreniyorlar." dedi.

Spor alanına yönlendirilen çocukların kötü alışkanlıklardan da uzak durduğunu ifade eden Aylin Coş, aktivitelere katılan bireylerin daha sağlıklı düşündüğünü vurguladı. Sporla çocukların vücut yapılarının daha geliştiğini anlatan Coş, ? Yavrularımızın ufku açılır ve sosyalleşir. Bunun sonucunda çevre ilişkileri kuvvetlenir ve derslerinde de başarı elde ederler. Bu çocuklara bütün kesimlerin destek vermesi gerekir." diye konuştu.

Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü'nde 15'li gruplar halinde 2 hafta süren eğitimlerin yıl boyunca süreceği öğrenildi. Bu arada Aylin Coş, tenis eğitimi alacak öğrencilere şapka ve tişört dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber