Uşak Üniversitesi bu yıl 15 yeni bölüme öğrenci kabul edecek

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yeni açılan bölüm ve fakültelere öğrenci alabilmek için dersliğe ihtiyaç duyduklarını ifade ederek kentin üniversiteye olan katkısının az olmasından yakındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, yeni akademik yıl öncesi kampüs alanında devam eden projeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. kampuste devam eden yatırımları gazetecilere gezdiren Rektör Çelik, ?2006 yılında kurulan 15 üniversite arasında gelişmişlik açısından 10. yada 11. sırada yer alıyoruz. Derslik ve fiziki eksikliklerimizi giderebilmek için Uşaklıların katkısına ihtiyacımız var? dedi.

Fiziki mekan sorunu nedeniyle hocalara ofis tahsis etmekte zorlandıklarını ve yeni açılan İlahiyat, Spor Bilimleri ve Uygulamalı Eğitim Bilimleri fakültelerine bu yıl öğrenci kabul etmeyeceklerini ifade eden Sait Çelik, ?Bu yıl 15 ayrı bölüme yeni öğrenci kabul edeceğiz. 15 yeni bölüme yaklaşık bin öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz? dedi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Uşaklı hayırsever İşadamı Halil Kaya Gedik'in üniversiteye ciddi katkıları olduğunu da ifade eden Rektör Çelik, ?Halil amcamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyoruz. Üniversite olarak bize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız? dedi.

2006 yılında kurulan 15 üniversite arasında gelişmede son sıralarda yer aldıklarını anlatan Rektör Prof. Dr Sait Çelik, "2006 yılında bizimle birlikte kurulan 15 üniversite arasında bir yarış var. Biz bu yarışta maalesef son sıralarda yer alıyoruz. Öğrenci sayısındaki artış, açılan bölüm sayısı, şehrin katkısı ve akademisyen sayıları açısından 15 üniversite arasında son sıralarda yer alıyoruz. Burumu düzeltmek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Şuana kadar 18 yılda açılan bölüm ve fakülte sayısı kadar bölüm açtık. Uşak Üniversitesi'ni büyütmek istiyoruz. Bunun yolu ihtiyaç duyulan yeni programları, bölümleri ve fakülteleri hızla açmak ve öğrenci kabul etmekten geçiyor. Bu büyüme için ise fiziki mekan ihtiyacımız var. Kaynaklarımız yeterli olmadığı için hayırsever desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Şuanda yeni açtığımız bölümlerde çalışacak hocalarımıza ofis dahi veremiyoruz. Derslikleri dönüşümlü olarak kullanmak durumunda kalıyoruz. Bazı bölümlere derslik ihtiyacımız olduğu için bu yıl öğrenci kabul etmeyeceğiz. Uşak halkı 2006 yılından önce üniversite için daha istekli davranıyordu. Şehre üniversite kurulması için yapılan çalışmaları yakından inceledik. Sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler, siyasi partiler bir fikir birliği sağlamıştı o dönem. Ancak üniversite kurulduktan sonra bu katkı ve arzu maalesef azaldı. Sanki bir rehavet söz konusu. Uşak Üniversitesi'ni kentin katkısı olmadan bizler bir noktaya götüremeyiz. Bu nedenle Uşaklılardan destek istiyoruz. El birliği ile üniversitemizi bulunduğu noktadan daha ileri götürmek istiyoruz. Biz her açıdan şehirle bütünleşmeyi istiyoruz. Öğrenci çekecek ve şehrin talepleri doğrultusunda yeni bölümler açmak istiyoruz " dedi.

Rektör Prof. Dr Sait Çelik, üniversitelerin aynı zamanda birer istihdam kapısı olduğunu da ifade ederek, bünyelerinde yaklaşık 800 akademisyen ve idari personel çalıştığını söyledi. Akademisyen ve idari personelin Uşak halkıyla iç içe olduğunu ve günlük ihtiyaçlarını esnaftan karşıladığını da anlatan Rektör Çelik, ?Üniversiteye yapılacak destek şehre fazlasıyla geri dönüş sağlayacaktır. Akademisyenler, öğrenciler ve şehre gelen misafirler esnafımıza ekonomik katkı sunacak. Üniversite büyüdükçe istihdam sayısı da artacak. Öğrenci sayısı ile akademisyen sayısı arttıkça da şehre olan ekonomik, kültürel, bilimsel ve sosyal katkımız artacak. Biz sağlıklı bir büyüme gerçekleştirebilirsek sanayimize de daha fazla katkı sağlarız. Sanayi-üniversite işbirliği ile hayata geçirdiğimiz proje sayısı artar. Öğrencilerimiz işletmelerde bu projeler sayesinde staj imkanı bulur. Sanayicimiz de nitelikli ara eleman sıkıntısı yaşamaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber