MGK: Terörle mücadelede bölgesel gelişmişlik farkları giderilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörün ağırlıklı olarak ele alındığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, ekonomik ve sosyal farklılıkların terörle ilişkisi dikkate alınarak, bölgelerarası gelişmişlik farklarının giderilmesi için daha fazla çaba harcanması görüşünde birleşildi.

Terörün ağırlıklı olarak ele alındığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, "ülkenin bölünmezliği ve tümlüğü esastır" görüşü dile getirildi.

Ekonomik ve sosyal farklılıkların terörle ilişkisi dikkate alınarak, bölgelerarası gelişmişlik farklarının giderilmesi için daha fazla çaba harcanması görüşünde birleşildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantıda ağırlıklı olarak terörle mücadele konusu ele alındı.

Toplantıdan sonra yapılan açıklamada Cumhuriyetin temel ilkelerine vurgu yapıldı ve devletin temel amacının dil, din, etnik köken, cinisiyet ayrımı gözetmeksizin kişilerin ve toplumun gönenç, huzur ve mutluluğunu sağlamak olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet Hükümetlerinin öncelikli hedefi, Anayasa'da öngörülen görevleri yerine getirerek bu amaca ulaşmaktır. Ulusun bağımsızlığı ve tümlüğü ile ülkenin bölünmezliğinin korunarak bu hedefe de ulaşılacağı da kuşkusuzdur" denildi.

Bu hedefe ulaşmada törörün en büyük engel olduğu ifade edilirken toplantıdan, "terörle mücadele etkin bir şekilde sürecek" kararı çıktı.
Milli Güvenlik Kurulu toplantısında terörle gelişmişlik arasındaki bağlantıda ele alındı.

Yapılan açıklamada, "İller ve bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi için ekonomik, kültürel ve sosyal geliştirme çabalarının artırılmasının, Anayasa ve yasa kuralları çerçevesinde, kurumlar arası ve uluslararası işbirliği olanakları sonuna kadar kullanılarak , terörle savaşımın etkinlikle sürdürülmesinin önemi vurgulanmıştır" denildi.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, ayrıca güvenliği ilgilendiren dış gelişmeler ile komşu ülkelerde yapılan seçimlerin Türkiye'ye etkileri de değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber