Umut'un maganda kurşunuyla ölümü komşularını üzüntüye boğdu

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunun hedefi olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın (6) ölüm haberi komşularını üzüntüye boğdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gün boyu olayın meydana geldiği General Asım Gündüz Parkı'nda oturan mahalle sakinleri, ailesin acısına ortak olarak magandalara tepki gösterdi. Küçük Umut'un anaokulundan sınıf arkadaşı olan ve olay sırasında birlikte oynayan Sümeyye Naz Akkaya olay anını, "Biz oynuyorduk, onun bir ayağı yerde bir ayağı kaydıraktaydı. Sonra sırtı kanayınca annesinin yanına gitti, sonra annesinin kucağında bayıldı. Onu çok seviyordum." sözleriyle anlattı.

Küçük kızın annesi Selda Akkaya, Umut'un kızıyla birlikte oynadığı sırada fenalaştığını anlattı. Akkaya, "Benim evladım onun önündeydi. Yürüyerek gitti, annesinin önünde düşüp bayıldı. Başta kızım ayağını çarptı zannettik. Silah olduğunu hiçbirimiz anlamadık." dedi.

Magandaların en ağır cezaları almasını isteyen Akkaya, devletin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını isteyerek, "Silah bu kadar kolay tanışabilecek birşey mi?" diye sordu. Üzücü olayın yaşandığı gece 2 torunuyla birlikte parkta olan Makbule Yılmazer ise, "Evimiz sıcak olduğu için gece geç saatlere kadar parkta oturuyorduk. İki torunum oynuyordu, komşunun çocuğu da annesiyle birlikte oradaydı. Biz, çocuklar kayarken birbirlerine vurdu zannettik, sonra silahla vurulduğunu duyduk, üzüldük. Keşke çocuklar birbirine vursaydı da bu olay olmasaydı. Allah annesi babasına sabır versin. Belki o kurşun benim torunlarıma gelebilirdi." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber