Eskigediz girişi duble yoluna heyelan tehlikesine karşı taş duvar

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Eskigediz Beldesinde, duble yol kenarlarında meydana gelen heyelan tehlikelerine karşı taş duvar örme çalışması yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi veren Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, Eskigediz belde girişinden başlayarak Belediye İtfaiye Merkezine kadar devam eden anayolda yapılan duble yol çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını, yol güzergahında heyelan tehlikesi bulunan bölümlerin de kış mevsimi gelmeden taş duvar örülerek güvence altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Taş duvar çalışmaları sırasında yolun geçici olarak kullanıma kapatıldığını belirten Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop, yakında tamamlanacak olan anayol düzenlemesinin uzun yıllar çekilen trafik sıkıntısını ortadan kaldıracağını ifade etti.

Başkan Altıntop, "Eskigediz'e ulaşım sağlayan bu eski yolda yıllardır yaşanan trafik kazalarına tanıklık ettik. Bir türlü çözülemeyen ve belde halkımızı bıktıran yol sorununu çok yakında ortadan kaldıracağız.

Bu güzel çalışmalarımıza büyük katkı sağlayan Kütahya Milletvekili Sayın Soner Aksoy, Karayolları 14 Bölge Müdürü İsmail Kartal, Karayolları Bölge Müdür Yrd. Bekir Koç, Yol Bakım Baş Mühendisi Ahmet Arslan, Emet Karayolları Şube Müdürü ve emeği geçenlere belde halkı adına teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber