Sındırgı'da cirit ve değnek gösterisi büyük beğeni topladı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, her yıl geleneksel olarak yapılan panayırda cirit ve değnek gösterisini izlemeye binlerce vatandaş geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 47.'si gerçekleştirilen Kocakonak Hayvan ve Emtia Panayırı'nın son gününde, Sındırgı Belediyesi Atlı ve Spor Kulübü tarafından yapılan cirit ve değnek gösterisine Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ve vatandaşlar da katıldı. Uzun bir aradan sonra bu yıl 2. defa yapılan cirit müsabakalarına 70 ciritçi katıldı. Cirit oyunundan sonra değnek oyunu oynayan katılımcılar ata binmedeki marifetlerini sergiledi.

Cirit ve değnek gösterisi başlamadan önce Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, yaptığı konuşmada, ciritin atalardan yadigâr bir spor olduğunu ifade etti. Ertuğrul, "Biz de bu ata sporumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Cirit oyununun Sındırgı'da gösterimi halkımız tarafından oldukça büyük ilgi gördü. Biz de ata sporumuzu her yıl yapmayı planlıyoruz. Cirit gösterisini izlemeye gelen herkese teşekkürlerimi sunarım.'' dedi. Cirit oyununda birinci 400 TL, ikinci 300 TL ve üçüncü 200 TL ödül almaya hak kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber