Gitar kutusundan dürbünlü tüfek çıktı

İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yasa dışı sol bir terör örgütüne yönelik operasyonda, bir adet dürbünlü kalaşnikof marka otomatik silah ile bin 250 gram patlayıcı madde ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, dürbünlü tüfeğin gitar kutusu içinden çıkması polis kamerası tarafından da kayıt altına alındı.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak, TEM ekipleri tarafından İstanbul'da bu yılın Haziran ayı itibariyle yürütülen çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, önceki operasyonlarda örgüt üyesi ikisi ölü 8 zanlının yakalandığı belirtildi. 8 adet tabanca, 300 mermi, bir adet el bombası ve çok sayıda kimlik ve belgeler ile şifreli kodlamalar içeren el yazısı notların ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonlar kapsamında, aynı örgüte yönelik 31 Ağustos 2012 tarihinde TEM ekipleri tarafından Küçükçekmece'de bir iş yeri ile evde arama yapıldı. Operasyonda bin 250 gram patlayıcı madde, 1 adet uzun namlulu dürbünlü kalashnikov marka otomatik tüfek, 1 adet el bombası, 1 adet baretta marka tabanca, bir adet namlu uzatıcı demir boru, 2 adet susturucu, 165 adet mermi, 4 şarjör, 3 adet 2 metre saniyeli fitil, 1 adet kelepçe, 4 bin 570 paket kaçak sigara, 1 adet mühür ile örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. Polis kamerası tarafından da kayıt altına alınan operasyonda dürbünlü silahın gitar kutusunun içinden çıkması dikkat çekti.

operasyonda biri kadın iki şüphelinin gözaltına alındığı ve şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber