Emekli albaydan üniversiteli kızlara yurt

Hayırsever emekli albay Nihat Ömür'ün Akdeniz Üniversitesi (AÜ) kampüsüne yaptıracağı 250 kişilik kız yurdu için protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ Rektörlüğü'nde yapılan imza törenine Gülgün-Nihat Ömür çifti ve Rektör İsrafil Kurtcephe katıldı. Daha önce Kepez ilçesinde Gülgün-Nihat Ömür İlköğretim Okulu'nu yaptıran hayırsever çift, şimdi de kampüse 250 kişilik kız yurdu yaptıracak. Ömür çiftine ait 5 daire satıldıktan sonra kız yurdunun temelinin atılması planlanıyor.

Gülgün Ömür, ?Çok mutluyuz. Burada kalacak kızlar inşallah ileride yetişkin bir kadın olarak çocuklarını yetiştirirler. Hayırlı olur inşallah.? diye konuştu. Nihat Doğan ise eğitime katkıda bulunacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kampüs içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait kız yurdunun 2 bin 50 yatak kapasitesi olduğunu, bunun yetmediğini belirten Rektör Kurtcephe, üniversitede okuyan kız öğrencilerin sadece yüzde 10'unun yurttan faydalandığını aktardı. Kurtcephe, ?Bu yatırım Antalya gibi önemli bir yerde istikbale yapılan bir yatırımdır. Bu hayırseverler ömürleri boyunca insanlığa hizmet için çalışmışlar. Diğer insanlara örnek bir davranış sergilediler. Bu bizim için sadece yurt değil gönül antlaşması olacak.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber