Şehit annesinin okuduğu şiir duygulandırdı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende şehit annesinin okuduğu şiir, katılımcıları duygulandırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkaya Adliyesi önünde düzenlenen törene, Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Davut Budak, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ergen, "İlçemizde vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan 20 vatan evladımız şehit olmuştur. 13 evladımız ise gazi olmuştur. Bu kapsamda yeni çıkacak yasalardan gazilerimizin de yararlanmasını istiyoruz. Son yıllarda gazilerimize bakış açısı değişti. Eskiden hal hatır sorarlardı, şimdi ise 'ne kadar maaş alıyorsun?' diye soruyorlar. Devlet yetkililerimizden şehit yakınlarımıza ve gazilerimize biraz daha yakından ilgilenmesini istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından bir şehit annesi okuduğu asker şiiriyle herkesi duygulandırdı. Töreninin ardından Kaymakam Yaşar Dönmez, gazileri makamında kabul ederek sorun ve isteklerini dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber