Sosyal hizmet uzmanları M.K.'ya tavsiyede bulunmuş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2005 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, gazetelerde yer alan 'Devlet M.K.'ya sahip çıkmadı' şeklinde haberler üzerine yaptığı açıklamada, M.K'nın, yerleştirildiği kadın konukevinden, mutfak balkonu korkuluğundan atlayarak izinsiz ayrıldığını belirterek, genç kadının kurumdan gitmesine izin verilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kişinin annesiyle birlikte 27 Ağustos'ta Esertepe Karakolu'na başvurmasının ardından yaşanan gelişmelere yer vererek M.K'ya Ankara Hastanesi'nde pansuman yaptırıldığını bildirdi. Çubukçu açıklamasında, "Devlet, yaşanan trajik olaydan sonra M.K'ya yardım elini uzatmış ve 29 Ağustos'ta kadın konukevine yerleştirilmiştir. Devlet bu tür şiddet olaylarında gösterdiği hassasiyetle, mağduru öncelikle 'tampon bölge' olarak gördüğü kadın konukevine yerleştirerek koruma altına almıştır. M.K.'ya konukevinde psikolojik destek verilmesi ve koruma altında tutulması tercih edilmiştir" dedi. Konukevinde kaldığı sürede M.K.'nın eşine dönmek istediğini, eşinin pişman olabileceğini ifade ettiğini belirten Çubukçu, Dursun Onat'ın kendisine şiddet uyguladığı, söz konusu düşüncesinin uygun olmayacağını bildirdiğini ifade etti. M.K'yı kaldığı konukevinden almak isteyen ailesinin Aile Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yönlendirildiğini, ancak buraya herhangi bir başvurunun yapılmadığını belirten Çubukçu, 3 Eylül'e kadar burada kalan genç kadına, can güvenliğinin tehlikede olabileceği, sağlıklı kararlar alabilinceye kadar kuruluşta kalmasının kendisi için uygun olacağının sosyal hizmet uzmanınca anlatıldığını bildirdi.

Bütün uyarılara rağmen M.K'nın, 3 Eylül tarihinde saat 16.00 sıralarında mutfak balkonu korkuluğundan atlayarak, konukevinden izinsiz ayrıldığını ve bu durumun aynı gün telefonla emniyete bildirildiğini belirtti. Çubukçu, "Haberde sözü edildiği gibi çocuğun kurumdan gitmesine izin verilmesi kesinlikle söz konusu değildir. M.K. hakkında basında yer alan haberler üzerine, 15 Eylül tarihinde Ankara'daki evinde kendisini bizzat ziyaret ederek, Bakanlık olarak mevzuatımızın elverdiği her türlü yardım ve desteğin yapılacağı bildirilmiştir" diye konuştu.

Bakan Çubukçu, ayrıca M.K'nın bugün kurum yetkilileri ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde götürüldüğü Ankara Numune Hastanesi'nde gerekli muayenelerinin yaptırıldığını ve doktorlar tarafından "şu aşamada yatılı tedaviye gerek olmadığı"na karar verildiğini belirtti. Çubukçu, M.K.'nın kadın konukevinde kalmaması yönündeki dilekçe üzerine, genç kadının ailesinin yanına döndüğünü bildirdi.

Kurum yetkililerinin genç kadın ve ailesine kurumsal desteğin her zaman sağlanacağını ifade ettiklerini kaydeden Çubukçu, "Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesinde ilgili bütün kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğine inanıyor, sorumluluğu bir tek yere yüklemenin kolaycı bir yaklaşım olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber