Akıllı aydınlatma için tarihi binalara ışık tuttular

Türkiye'nin teknolojide önemli markalarından biri olan Vestel LED Aydınlatma, PLD Türkiye işbirliğiyle akıllı aydınlatma bilinci oluşturmak için Taksim Tünel'deki tarihi binaları ?Guerrilla Lighting İstanbul Vol 2? etkinliğiyla aydınlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye'ye taşıyan Vestel LED Aydınlatma, PLD Türkiye organizasyonu ile Taksim Tünel'de düzenlenen ?Guerrilla Lighting İstanbul Vol 2? adlı gerilla aydınlatma etkinliğine sponsor oldu. Aralarında aydınlatma tasarımcılarının da olduğu 60 gönüllü, Tünel meydanındaki tarihi binalardan dördünü büyük fenerler ve taşınabilir aydınlatma aygıtlarıyla ışığa boyadılar. Kötü aydınlatma tasarımı ve gereksiz ışık kullanımına karşı alternatif bir duruş sergilemeyi amaçlayan gösteri, ışığın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Galatasaray Lisesi önünden trampetli yürüyüşle başlayan ve Tünel Meydanı'nda son bulan ?gerilla aydınlatma? etkinliğinde Elif Karabulut, Faruk Uyan, Merve Dönmez, Şebnem Gemalmaz ve Zeynep Kaban gibi aydınlatma tasarımcıları da sorumluluk aldı. İstiklal Caddesi'ni dolduran gerek yüzlerce kişi etkinliği heyecanla izledi. Bazı turistler ise ellerindeki kameralarla anı ölümsüzleştirdi.

?AMACIMIZ DOĞRU AYDINLATMA BİLİNCİ OLUŞTURMAK?

Guerrilla Lighting İstanbul Vol 2 ile aydınlatma konusunda bir farkındalık oluşturarak doğru ışık tasarımı sayesinde enerjinin sorumsuzca harcanmasından kaçınılacağını ifade eden LED Aydınlatma Genel Müdürü Serkan Özkök, böylelikle estetik bir mimari görüntüsünün de elde edilebileceğini vurguladı. Akıllı tasarlanmış ışığın gücü ve ışığın şehir yaşamına kattığı konfor hakkında bir algı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Özkök, çok parlak ya da çok fazla miktarda ışığın iyi aydınlatma anlamına gelmediğinin altını çizdi. Gelecekte şehirleşmenin artmasıyla konforlu yaşama, dolayısıyla da enerjiye olan ihtiyacın artacağını dile getiren Özkök, ?Vestel olarak hayatımızı kolaylaştıracak akıllı çözümler üretmek için çalışıyor, geleceğin aydınlatma teknolojisi olarak tanımlanan ve az enerji tüketen LED aydınlatma ürünlerimizle bu çözümlere bir yenisini katıyoruz. Vestel LED Aydınlatma ürünleri sayesinde ışığa ihtiyaç duyulan her yerde az enerjiyle ve konfordan ödün vermeden aydınlanmak mümkün? diye konuştu. Bu etkinliğe sponsor olmayı severek istediklerini belirten Özkök, sözlerini şunları söyledi:

?Burada gördüğümüz ilgi, başarılı olduğumuzu gösterdi. Önümüzdeki dönemlerde de bu tarz etkinlikleri devam ettireceğiz. Bu sayede doğru aydınlatma konusunda bilinç oluşturmayı hedefliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber